2020-04-06
今日喺時代廣場做完嘢,已經兩點,就上樓上食通天醫肚,上到10樓見到一間中菜館,二話不說就揀呢間,之前睇過介紹話必食食肆之一,過咗午飯時間冇咁多人,可以靜靜地享受午餐,店員會幫客人量體溫後,再請客人用消毒酒精消毒雙手,確保客人食得安心先點壺靚茶,每款茶也有不同功效,就點白眉牡丹,此茶具除濕退熱效果,呢排天氣有點潮濕,身體常常覺得疲倦,一於去下體內濕氣無花果花膠竹笙燉雞湯,打開蓋,用料十足上乘,無花果一點都唔酸,花膠軟熟得來又彈牙,呷一口湯,清甜又清香,喝完整碗湯,喉嚨舒服得很,尼段疫症時間喝尼個湯就最好不過無花果黑叉燒,賣相一流,切成小方塊的叉燒,容易入口,叉燒肥瘦均勻,入口即化,叉燒的油脂香充滿口腔,久久不散,真係好吃到一粒接一粒,食不停口,必食之選蝦兵蟹沙鍋粥,一撈起大大隻蝦,蟹的份量也不少,海鮮新鮮鮮甜,蝦肉彈牙,蟹肉鮮甜美味,粥煲得又香又綿,加入切絲的生菜和蔥花,令粥的味道更有層次感天山雪棗無花果燉花膠,甜度適中,不是死甜,入口清新,雪棗無花果不會燉得淋淋的,飲完呢個甜品皮膚都靚啲,水潤啲,簡直是女人補身恩物午市套餐做梗特價,非常優惠,下次一定會試吓
午市套餐做梗特價,非常優惠,下次一定會試吓