2024-09-03
上次食完方叔叔個心仲好掛住,今日又黎開APM,決定再食多次,今次決定試下其他野!麻辣+皮蛋香菜鍋 麻辣依舊都係咁香,上次冬天食咗個羊肉湯底,今次決定叫個皮蛋芫荽,一滾起個湯底,即刻飲番碗,正!我哋都仲係好驚嘆, $78小鍋其實都唔細,仲要係鴛鴦鍋,真係幾抵!依度有得半份咁叫,真係好岩我地兩個人但咩都想食!萵筍條,鮮竹笙,秀珍菇,鴨血,午餐肉,鵝腸,魚籽蝦滑真係基本要叫上次食完牛小排,今次決定試吓佢嘅嫩鮮牛!仲有唔係間間火鍋都有得食嘅牛舌,鴨掌,魚卜,小水母,桂花蚌,牛骨髓,同埋季節限定嘅活海蟶,大部份上次都冇食,今日決定試晒去!樣樣都唔錯,重點推介 :脆脆小水母心目中知道係水母,但係當煮熟之後一夾上嚟,見到咁迷你嘅水母仔,真係好得意!食落去非常爽脆,比起平時食嘅海蜇同海蜇頭更加滿足!嫩鮮牛平時打邊爐都係食肥牛、牛頸脊、牛肩嗰啲,今次心血來潮想試吓,點知佢真係冇改錯名,真係非常之嫩滑,下次我都一定再食!活海蟶季節限定仲要$48半份有六隻,即刻叫你試吓,點知非常肥美,我哋即刻心大心細叫唔叫多半份,點知當我哋想落單嘅時候,已經當日售罄!所以大家記得嚟到即刻要落單,必食!📍方叔叔重慶老火鍋 (
麻辣+皮蛋香菜鍋
鵝腸,魚籽蝦滑真係基本要叫
樣樣都唔錯,重點推介 :
脆脆小水母
嫩鮮牛
活海蟶
📍方叔叔重慶老火鍋 (創紀之城五期(apm))
觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)5樓L5-2號舖