2018-02-12 964 瀏覽
三和係我住喺上水二十幾年裡食過最好吃嘅餐廳,超感動,終於有間有水準嘅餐廳出現!平時同幾個朋友出嚟食飯多數唔係去大埔食就係出旺角食,今次因為有啲事,我哋選擇咗喺上水食,仲要我上OpenRice 是旦揀咗幾間多好評嘅比佢哋揀,竟然揀咗間雞煲😂幾個女仔去街市食雞煲,成場真係得我哩一枱😂😂😂三和雞煲嘅位置就喺平日朝早興記嗰個位,一入嚟右手邊行到最入就係,最初唔知真係搵到我死死下。雞煲有好多味揀,我見好多人話椰子味同豬肚味好食,朋友唔食豬肚,我哋就叫咗椰子雞喇。店員會話俾我哋知要煲幾多分鐘先可以打開食,好細心。夠鐘一打開個蓋,哇啲椰子味飄晒出嚟,食落唔止表面有味,係連埋入面都有椰子味,每一啖都係😋佢個芝士丸都值得一讚,唔係平時食開白色方形上面一點點橙色嗰隻,係表面好似燒過嘅嗰隻,芝士味特別香濃,而且佢唔似得外面啲人雪到啲芝士硬晒又出水,佢咬開真係流心香滑芝士嚟😍真係冇得彈話三和係全上水最好食嘅餐廳,絕對冇誇張!

幾個女仔去街市食雞煲,成場真係得我哩一枱😂😂😂

話三和係全上水最好食嘅餐廳,絕對冇誇張!