2023-08-31 1387 瀏覽
朋友特登share左個instagram post俾我, 話上水有好西食, 好味到食客跨區幫襯。作為地頭蟲, 本身諗住叫個外賣試下先, 但咁岩嗰日鋪頭休息, 今日就擇日重賽。去到門口有一個人等緊, 我一個人, 攞完飛等左10分鐘左右就入得, 同另一位一支公既食客齊齊搭枱入座。唔知係咪我夾岩個時間, 平日12點55分左右到, 完美避開1點放飯既人潮。本身係諗緊食海南雞飯(or雞飯相都多)定船麵, 入到鋪見個個都船麵就叫左個牛肉金邊粉, 加個instagram post 推薦既泰式凍奶茶。店員nice, 食物上枱速度快既, 船麵都唔錯既, 成碗麵我覺得湯同麵係出式過餸, 如果係餸入面就牛丸出色d。 另外, 杯奶茶都唔錯, 我叫左少甜少冰, 奶味濃, 幾好飲。overall, 60幾蚊lunch, 係唔錯, 下次都會再encore, 試多d 唔同既野, 但唔錯還唔錯, 係未覺得好似instagram 個post咁講要誇區食