2020-10-08 679 瀏覽
係同區好難搵到星馬菜式,而且質素算係相當唔錯。店舖除咗飯類🍛,仲有車仔麵🍲提供,湯底亦都配合星馬風味,有喇沙同沙嗲味等等選擇。今次就點左個兩餸車仔麵、霸王雞菜飯🐔,再加個小食蝦餅。豬頸肉·甜酸齋·沙嗲湯米粉🐷 $30豬頸肉係炸過嘅,略嫌乾咗少少,但醃得非常入味。至於甜酸齋就正正常常。沙嗲湯底好濃郁,帶少少辣🌶,重口味人士一定要揀!但淡口既朋友就嫌湯底鹹咗啲。米粉係幼身,我自己就好鍾意哩種💕。霸王雞菜飯🐔 $50 + $8 凍飲份量非常之充足,兩個人食都綽綽有餘。對於芫荽蔥腔嘅我超滿意個topping,令到成件事昇華晒❤️!雞肉都幾嫩滑,不過就冇乜雞味,要靠啲醬汁。炸蝦餅🦐 $40上碟熱辣辣,外皮炸得非常香脆,蝦肉幾彈牙同飽滿。好似好簡單既菜式,但難得咁好食。整體黎講相當唔錯,之前試過佢嘅咖喱都幾惹味,十分推薦大家嚟試吓😚。

豬頸肉·甜酸齋·沙嗲湯米粉🐷 $30

霸王雞菜飯🐔 $50 + $8 凍飲