2023-06-01 1189 瀏覽
不嬲都鍾意食上海野既我 終於一試屋企附近既上海餐廳小店啦 佢唔係連鎖集團 但平時經過都經常滿座 店外仲有2張檯 可以帶埋小狗黎tim 🥰✨淮揚酸辣湯(例)上海菜其中一樣最愛既就係酸辣湯 比例岩岩好 酸得開胃又辣得過癮 🌶️ ✨紅油抄手雲吞包得好料好足 醬汁麻麻香香又帶點黑醋味 但我覺得略甜左小小 🥟 ✨花雕醉雞雞肉質地好嫩滑 配埋花雕酒一絕 勁入味 前菜必點🐥 ✨招牌小籠包一籠有4隻 夠哂熱 外皮吾算厚但又唔會硬 頂亦都吾硬 湯汁非常多 而且肉味濃郁 果然係招牌菜😋✨上海炒粗麵 麵質超彈牙 炒得好有穫氣 又足料 夠哂濃味但又唔會太咸 推介 👍🏻🍲✨奶油津白好多奶油呀 仲要好creamy好夠味 加埋咸咸地既火蹆茸 好好食🥬✨炸銀絲卷 熱辣辣 外皮香脆 內裹軟熟 好正 🫓

✨淮揚酸辣湯(例)

✨紅油抄手

✨花雕醉雞