2021-12-18
今次係第二次黎食,之前只有2人食,可叫嘅餸有限,今次有3人,就可試多d先評。其實呢間店主打上海嘢,真係應該主力點上海餸就啱蒜泥白肉,佢個蒜都有點口水雞汁嘅香味,加上包住青瓜絲有一種清新感覺紅油炒手,同樣係口水雞汁麻香少少辣,皮又滑,要食到傳統呢種少麻香辣口水雞汁味好幸福因為宜家出面好多都係死辣無香醉雞皮滑無肥肉軟,我平時都唔太食切雞皮,好怕過啲一粒粒口感,但呢個好軟滑又薄,以上呢3款小食(餸)都值得推介 至於個波菜我個人就幾喜歡,因為係較淋口感當然,唔少得小籠包啦,肉汁未算泌出嚟嘅多汁,松露、麻辣、芝士都不過不失,但就唔算好特別。我哋第一轉全是上海菜,每碟味道真不錯所以再叫第二轉。賽旁蟹都係上海菜,所以味道都係唔錯咕嚕肉上碟,我有點失望,肉咁少味道唔錯,可惜我食咗一粒似肥肉較多有一拋嘢口感。海浙頭青瓜,我就唔太欣賞,因為有點膠味,但朋友就好喜歡蒜香豬,買相唔錯,味道ok,啖啖肉,不過略為唔夠多蒜香。麻醬油麥菜好脆好新鮮感整體來講,粵式小菜無上海菜咁出色,但都好味,細細碟,人少可食多幾樣
其實呢間店主打上海嘢,真係應該主力點上海餸就啱
我哋第一轉全是上海菜,每碟味道真不錯所以再叫第二轉。
賽旁蟹都係上海菜,所以味道都係唔錯
海浙頭青瓜,我就唔太欣賞,因為有點膠味,但朋友就好喜歡
蒜香豬,買相唔錯,味道ok,啖啖肉,不過略為唔夠多蒜香。
麻醬油麥菜好脆好新鮮感