餐廳: 大快活
資訊:

2020-07-06 233 瀏覽
喺灣仔番工,一早知道午膳時間既餐廳一定好多人,而我又只得1粒鐘時間,所以唯有近近地去大快活醫肚。裝修之後既大快活新凈企理,十分光猛,亦新設外賣等候區避免人群聚集,現場見到有唔少食客排隊,職員一如以往,好有禮貌,買野食時會同你講“今日食乜呢”,十分有親切感!買左過咖喱雞飯+凍檸茶,總共$57,價錢唔算好平,不過喺呢區食晏,d價錢都係咁上下,但係出品速度很快,不消一會就可進餐,講下碟飯先,大快活既咖喱不嬲有佢獨特既風味,唔係太辣太濃味,用黎送飯係可以既,不過本人就鍾意有椰香味既咖喱多d,薯仔亦夠大嚿,味道唔差,至於雞肉,食落夠嫩滑,雞肉亦唔老喎,亦夠大件,幾可口既至於飯就普普通通啦!呢間大快活勝在夠近寫字樓,十分適合一眾於午飯時間爭分奪秒既上班族,而且出品速度又夠快,節省唔少時間,快快食完可以睡一覺,回復體力應付午後既工作!

至於飯就普普通通啦!