2020-01-15 39 瀏覽
之前喺上環返工, 都會喺酒樓食午飯, 一班人一齊食, 每樣餸都可以食到 今晚就係同事介紹之下,重臨上環, 酒樓原來推出中餐放題, 個概念都幾新鮮, 有多款食品選擇 我點選咗佢個龍蝦龍蝦配芝士, 焗到非常之香, 絕對係有擺酒嘅級數! 咬落去肉質非常彈牙, 配埋芝士十分之惹味而蟲草花花膠燉湯, 一大塊花膠咬落去非常之q彈, 而湯非常的清甜可口餐廳就話即叫即整, 等我點咗幾款蒸饅頭係我非常之愛嘅食品之一, 配煉奶一齊食, 煉奶嘅甜, 再配埋蒸饅頭淡香, 十分滋味清炒萵筍絲, 鮮綠色嘅萵筍, 雖然佢唔係好濃味, 但係咬落去呀中淡淡香味, 感覺非常的清新特別醉翁蝦, 我係點咗幾次, 因為我係蝦控嚟嘅, 蝦配咗啲花雕之後, 嗰個酒香慢慢咁出嚟, aftertaste非常之強小籠包非常之贊, 皮非常之薄, 我係辣親個口, 因為裏面真係好熱, 佢個湯汁非常之多

餐廳就話即叫即整, 等我點咗幾款