2024-08-18 297 瀏覽
上環恆香冰室恆香老婆餅好出名 以前一直以為得餅類take away🥡第一次發現有堂食嘅冰室📍位置好方便 就係上環站exit b向左行小小鋪頭空間都算大 weekend下午茶時段去唔洗等位👏🏽聽人介紹呢度菠蘿包好好食🥰但今次太肚餓就叫咗常餐😛😛餐牌食物算多種類🤔下午茶餐幾抵食常餐c: 叉燒湯通 配火腿炒蛋多士 熱奶茶 ($53)上餐速度幾快熱奶茶同通粉都不過不失啦 不過粉嘅份量好似僱小🫢個炒蛋一開頭睇落驚太油太咸不過食落都幾好 保留到蛋嘅原味塊多士有啲太多牛油🥵不過質地係好食的雖然上餐快 但都食得出唔係早整定蛋係熱 多士仲係脆 如果少油就perfect啦😛😛講下服務🫡真係聞名不如見面 睇comments話佢服務差即管去試吓 結果都真係唔firm佢係帶位制定咩 所以一入去就同個迎面嘅員工講幾位🙂結果佢係一啲反應都冇 行走咗🫡好尷尬嘅情況下我就自己揾位坐 然後第個staff就比杯水我🥹第二個尷尬位又嚟😉就係舉極手都冇人嚟同我落單 我有幾秒仲懷疑係咪qr code落單如果係full house好忙我可以理解🫡但其實員工好幾個 全部堆晒係一個位 一啲掛住同熟客傾計都唔寫野 一啲行嚟行去都”見唔到
上環恆香冰室

📍位置好方便 就係上環站exit b向左行小小
鋪頭空間都算大 weekend下午茶時段去唔洗等位👏🏽

聽人介紹呢度菠蘿包好好食🥰但今次太肚餓就叫咗常餐😛😛

餐牌食物算多種類🤔下午茶餐幾抵食

常餐c: 叉燒湯通 配火腿炒蛋多士 熱奶茶 ($53)

上餐速度幾快
熱奶茶同通粉都不過不失啦 不過粉嘅份量好似僱小🫢

個炒蛋一開頭睇落驚太油太咸
不過食落都幾好 保留到蛋嘅原味

塊多士有啲太多牛油🥵不過質地係好食的

雖然上餐快 但都食得出唔係早整定
蛋係熱 多士仲係脆 如果少油就perfect啦😛😛

如果係full house好忙我可以理解🫡但其實員工好幾個 全部堆晒係一個位 一啲掛住同熟客傾計都唔寫野 一啲行嚟行去都”見唔到”🙂
不過都有一個中年男staff幾好幾有禮貌

🤡好少講service講咁多🫢因為通常冇乜好講 但呢間真係特別

下午茶