2K
🇯🇵上環日式精緻壽司店x冬季限定壽喜燒鍋🇯🇵-朋友話佢老闆請食飯食過呢間壽司店 都幾高質所以約咗我二訪🤣 壽司店環境舒適 除咗有日本師傅 仲好有小店氛圍同人情味 當日仲聽到幾枱都係回頭客同熟客仔😛 見呢排天氣凍咗 仲有期間限定嘅鍋物 唔怕全餐都係食生冷嘢😗-🥘和牛壽喜燒鍋 $360 追加烏冬 +$30期間限定嘅鍋物有三款 我地就㨂咗呢個和牛壽喜燒鍋🥩 和牛肉都幾多塊 而且肉質滑嫩中帶咬口有肉感😗 湯底甜甜地配上蔬菜 味道好豐富呀😛 另外我地仲追加咗烏冬 連埋醬汁一齊食 好幸福呀🌿-🐟獅魚刺身 $138🍣獅魚壽司三味 $98另外餐廳期間冬季當造推介獅魚系列嘅品項 所以我地都㨂咗一客刺身同一份壽司三味🐟 獅魚刺身新鮮 魚肉肉質緊實有爽口又帶有肥美嘅油香 口感軟韌適中 好啱厚切😛 壽司有輕輕火灸過 同用上醬油漬做法預備 每一啖都充滿脂香 正呀🎉-🍢日本産白燒鰻魚 $98鰻魚好肥美 外皮燒得香脆 肉質彈牙又帶油香 加上少許檸檬汁 鹽同芥末已經好惹味😛-📍鮨政 (上環)上環蘇杭街105號地舖
🇯🇵上環日式精緻壽司店x冬季限定壽喜燒鍋🇯🇵

🥘和牛壽喜燒鍋 $360 追加烏冬 +$30

🐟獅魚刺身 $138
🍣獅魚壽司三味 $98

🍢日本産白燒鰻魚 $98

📍鮨政 (上環)
上環蘇杭街105號地舖