2021-06-19
端午節一行7位美女去上環食餐好😉 見最近上環一間印度餐廳被熱捧,於是來試下。餐廳位於上環C出口,要行一層樓梯上去。餐廳都幾大,不過入到去竟然無客人,怯一怯添 😶 不過,可以好自由傾計都正。後來都有幾枱客人。.食物方面,我們叫了一個4人餐,再加茄子、炸米餅、薯條及椰青,份量剛剛好😄 .4人B餐包括雜菜咖哩角、3款咖哩、燒春雞、印度飯、蒜蓉薄餅、4杯飲品。🥠雜菜咖哩角炸得脆卜卜,裡面主要填滿薯仔和雜豆。 🫓 印度薄餅唔會好油,蒜香味濃,偏厚身,配咖哩好正。🐡咖哩魚柳的咖哩最好味,不過不太吃得出是魚 🐔 牛油雞2方面都平衡得好,雞肉嫩滑,牛油味重不辣,好味呀!🥬綠色的菠菜芝士偏咸,所以配飯就最好。🍚 印度米是尖米,偏長身,炒得乾身。🐓 燒春雞用鐵板上,上枱時還在不停冒煙,好有鑊氣呀!好似bbq風味。.另外點的肉醬茄子比想像中少油,都唔錯,不過賣相就同其他咖哩差不多,主要加了青豆。🧉椰青大家都讚好味,椰肉夠嫩,椰汁鮮甜😄.整體食物很滿意,特別多謝老細請我們吃炸米餅配薄荷醬Pani Puri 😍 其實幾特別,但唔係人人喜歡個醬汁,我自己覺得接受到。.🥘 4人B餐 $498🍆 特色燴免治茄子 $8
🥘 4人B餐 $498
🍆 特色燴免治茄子 $88