惹仔麵線 係上環啱啱開張🩵,呢間麵店裝修行台灣簡約家庭風,好似屋企咁warm! 佢地堅持用從馬來西亞沙巴直送到香港嘅海鮮🦐,聽店員介紹佢地蟹黃撈麵、魚湯麵、喇沙最好食,仲有好多台式小食同自家製養生飲品(e.g.酸梅湯、檸檬薏米)可供選擇😍‼️:-(主食套餐:主食 +小食+飲品)1️⃣「霸王蟹撈麵套餐🦀($108)」必點上海麵,蟹黃同埋醋嘅香味搭配得非常好,連小編唔多食醋嘅人都覺得好好食,麵條彈牙,多蟹肉😆~Crabtastic noodle set👍🏻-2️⃣「惹仔喇沙海鮮麵🇲🇾🍜($)」喇沙味好濃!有濃郁嘅椰奶香味,海鮮都處理得好好,特別蜆肉,冇沙而且鮮甜肥美,而且係摻摻(2款麵混合)mix埋十分正宗,仲有半隻溏心蛋🥚~ Malavsian laksa seafood noodles👍🏻-3️⃣「惹仔豪華套餐🦐🍜 ($148)」呢款就配咗健康嘅米粉,大大隻大頭蝦!仲有魚肉、蜆等,魚湯鮮甜一定要飲👅九~ Deluxe seafood set-4️⃣「彈牙墨魚根滑($28)」真係好彈牙😳,醬汁有啲上海菜嘅酸汁!幾開胃~Homemade bouncy cuttlefish👍🏻-5️⃣「古法千層豬小腸($28)」
(主食套餐:主食 +小食+飲品)
1️⃣「霸王蟹撈麵套餐🦀($108)」
2️⃣「惹仔喇沙海鮮麵🇲🇾🍜($)」
3️⃣「惹仔豪華套餐🦐🍜 ($148)」
4️⃣「彈牙墨魚根滑($28)」
5️⃣「古法千層豬小腸($28)」
呢度菜式好少人做,因為係手工菜,要將啲小腸一層層疊埋一齊,但口感好豐富🤣~Chefs special pork intestines呢間麵店裝修行台灣簡約家庭風,好似屋企咁warm! 聽店員介紹佢地蟹黃撈麵、魚湯麵、喇沙最好食,仲有好多台式小食同自家製養生飲品(e.g.酸梅湯、檸檬薏米)可供選擇😍‼️:
1️⃣「霸王蟹撈麵套餐($108)」
2️⃣「惹仔喇沙海鮮麵($)」
喇沙味好濃!有濃郁嘅椰奶香味,海鮮都處理得好好,特別蜆肉,冇沙而且鮮甜肥美,而且係兩款麵mix埋十分正宗,仲有半隻溏心蛋🥚~ Malavsian laksa seafood noodles👍🏻
3️⃣「惹仔豪華套餐🤎 ($148)」
4️⃣「彈牙墨魚根滑($28)」
5️⃣「古法千層豬小腸($28)」
霸王蟹撈麵套餐
霸王蟹撈麵套餐