荷李活道出名玉石古玩店🤍💚當中亦不乏特色小店今次嚟到呢間裝修帶古典氣嘅fusion餐廳。最令我印象深刻係佢既燈用咗珍珠、翡翠玉石嘅概念,跟外街好有連貫性! 🍸Leung Fun涼粉cocktail 真係一見到個名就想試! 用上普洱、可可、沖繩黑糖、whisky,仲有帶草本味既amaro,完全複製咗涼粉嘅味道🥰🍸FaDiu. G用萬壽無疆杯裝住。先有花雕麻油,後有雞湯甘口餘韻,幾得意又無違和感💕🫖中式茶壺倒出welcome soup🥣 野菌湯香氣柔和細滑。🍢月見免治雞肉三食 避風塘:辛辣度久而不散,辣控最啱大阪燒:上面灑滿鰹魚絲、燒汁、紫菜絲,好芳香燒鳥月見:原味食,沾上蛋黃汁。🍴西班牙乳豬真係推介要試😋1/4隻乳豬,皮薄香脆,一切開溢出肉汁,肉質嫩滑細緻juicy。 醬汁用咗醋、蜜糖芥茉籽調製,提升脂香中和膩感。🥢俄式牛柳鵝肝煲仔飯用risotto 整煲仔飯,米粒嘅軟硬度控制得好好,粒粒分明入口軟熟。牛柳條簡單用黑椒、鹽調味,牛味已經好突出,肉質軟嫩,有淡淡鵝肝香氣,拌勻蛋黃更香滑。成個配搭好balance,味覺口感都好舒服! 🥄朱古力心太軟配開心果雪糕一冷一熱,朱古力蛋糕香脆外層下,
荷李活道出名玉石古玩店🤍💚
當中亦不乏特色小店
今次嚟到呢間裝修帶古典氣嘅fusion餐廳。

🍸Leung Fun
涼粉cocktail 真係一見到個名就想試!

🍸FaDiu. G
用萬壽無疆杯裝住。
先有花雕麻油,後有雞湯甘口餘韻,幾得意又無違和感💕

🫖中式茶壺倒出welcome soup🥣
野菌湯香氣柔和細滑。

🍢月見免治雞肉三食
避風塘:辛辣度久而不散,辣控最啱
大阪燒:上面灑滿鰹魚絲、燒汁、紫菜絲,好芳香
燒鳥月見:原味食,沾上蛋黃汁。

🍴西班牙乳豬
真係推介要試😋
醬汁用咗醋、蜜糖芥茉籽調製,提升脂香中和膩感。

🥢俄式牛柳鵝肝煲仔飯
成個配搭好balance,味覺口感都好舒服!

🥄朱古力心太軟配開心果雪糕
一冷一熱,朱古力蛋糕香脆外層下,藏着軟軟香濃流心朱古力。配上開心果雪糕更錦上添花!