2021-09-12
上網睇呢間啲scone同tiramisu 都幾出名~於是星期日下午茶時間walkin入去試吓~分別有兩層!地下個層得6個位,長期爆滿,因為打卡一流!而上面個層就好多位嘅~基本上茶水搵位入座都係要自己搞掂~嗌左個scone set, 芋泥cake roll, tiramisu croffle!先講scone set, 有兩舊,焗得幾鬆軟~而且唔會好甜,另外有兩個醬汁(一個cream, 一個類似山楂醬,但唔sure係咪),茶上面食層次感好豐富,而且好香!至於個芋泥cake roll, 入面啲cream係包含住好多芋泥粒!食落去都幾重芋泥味!而啲cream亦都唔會覺得好漏!個蛋糕皮都好軟綿綿!黎到重頭戲:tiramisu croffle! 個手指條勁重咖啡味!而且底層下面啲waffle, 都焗得幾香,但因為上面放左啲tiramisu, 令到個waffle稍為冧左少少,無左個香脆感覺!但so far, 都係好食嘅!總括依然,呢間食tiramisu 真係一流!而且weekend係限量供應架!中意食tiramisu 而又坐下café relax下嘅朋友,記得黎呢間啦!
分別有兩層!
地下個層得6個位,長期爆滿,因為打卡一流!
而上面個層就好多位嘅~基本上茶水搵位入座都係要自己搞掂~