2022-10-17
最近食左間高質既餐廳好想同大家分享🥰大家都知Pirata Group旗下餐廳都有返咁上下質素😏今次呢間Honjo都唔例外🤪今次試左佢地既Tasting Menu🥂野食太多不能盡錄🤣以下係我較推薦既菜式🤤:The Dreamer✨ ( $680 /pp )The Traveller🧳 ( $980 /pp)🍴Wagyu🥩 和牛輕輕燒過~肉質都鮮嫩😌雖然佢望落好紅但完全唔會覺得太生😗配上面頭既脆米同埋辣椒仔碎層次豐富😋味道好夾🤪🍴Corn🌽 推薦⭐️呢個係粟米天婦羅😍啲粟米已經預先剝好哂岩哂懶人😏個脆漿一啲都唔厚🤓粟米仲好清甜多汁😝非常推薦!🍴Spicy Tuna Crunch🍣佢係吞拿魚蓉小卷🤣裏面包住蘿蔔同埋牛油果🥑面頭又係有啲脆米😗好特別有多重口感😝吞拿魚蓉就軟綿綿然後又會食到脆卜卜🤤🍴Pork Belly🐷 呢個豬腩肉串超邪惡😈滿滿既油脂喺口中爆發😳入口即溶😽幸好配上佢特調既蜜糖柚子醋醬🍯🍋酸酸甜甜甜食多兩舊都唔會十分滯🥰另外旁邊仲有啲pickles可以解膩🥳🍴Kani🦀 推薦🌟佢就似一個日式煲仔飯😆上枱既時候即場喺我地面前撈飯焦🍚配料非常豐富😎有勁量蟹肉、三文魚子同埋蔥花!三者互相
The Dreamer✨ ( $680 /pp )
The Traveller🧳 ( $980 /pp)
🍴Wagyu🥩
🍴Corn🌽
🍴Spicy Tuna Crunch🍣
🍴Pork Belly🐷
🍴Kani🦀
推薦🌟佢就似一個日式煲仔飯😆上枱既時候即場喺我地面前撈飯焦🍚配料非常豐富😎有勁量蟹肉、三文魚子同埋蔥花!三者互相輝映🥳完全帶出蟹肉既鮮味👍🏻米飯用上珍珠米所以較彈牙煙靭,質感偏向濕潤🤩份量都幾多🤣兩個人食每人分到2-3碗😛
🍴Black Sesame Creme Brulee🖤
從來未試過黑芝麻味既焦糖燉蛋😳燉蛋超嫩滑creamy😝芝麻味好突出☺️中間有啲紅豆同埋雲呢拿雪糕🍨面頭仲有一塊芝麻薄脆🥨整體唔會太甜好出色😜
整體來講,味道好唔錯😍每道菜都睇得出花左唔少心機準備所以絕對物超所值😚店員非常nice😊上每道菜既時候都會詳細介紹!環境氣氛好好👍🏻燈光比較昏暗😚適合慶祝特別節日😝依家Restaurant Week都有佢份😎大家不妨book來試下!