2018-05-10
今日嚟到青衣城行街shopping 吃埋晚飯才回家 意想不到 唔打唔撞嘅情況之下 青衣城入面有間高質素嘅日式餐廳入到餐廳感覺有如置身日本嘅居酒屋座位尚算舒適闊落 建議可以坐窗旁位置 雖然是室內嘅風景 但係感覺開揚亦可選擇吧檯位置 和廚師來個近距離嘅接觸餐牌方面 餐廳有提供套餐 適合一些有選擇困難症及怕麻煩的人亦可單點選擇自己喜愛的食物 壽司 刺身 串燒 鍋物 爐端燒 一應俱全 選擇蠻多的餐廳附設大魚缸 入邊有活生生日海鮮 即點即煮 非常新鮮鮑魚野菌錫紙燒隻鮑魚新鮮從魚缸內取出 由師傅即場炮製 一打開錫紙好香嘅牛油味 鮑魚切成薄片 口感彈牙鮮甜野菌有三種以上 有不同口感松葉蟹沙律餐廳非常大方 松葉蟹肉和沙律菜的分量 幾乎係一比一 一梳梳嘅蟹肉味道極為鮮甜 沒有雪藏味 啱曬我呢個鐘意食蟹但係又怕拆蟹嘅人牡丹蝦壽司 三文魚壽司 池魚壽司 吞拿魚壽司 鯛魚壽司牡丹蝦壽司蝦肉非常爽口彈牙 而且厚肉三文魚壽司最為肥美 入口有種即溶嘅感覺池魚壽司 魚味最重整體壽司非常新鮮是上等貨色
入到餐廳感覺有如置身日本嘅居酒屋
亦可選擇吧檯位置 和廚師來個近距離嘅接觸