餐廳: 鵝鹵宮
資訊:

餐廳: 鵝鹵宮
資訊:

當日七點左右入座 QR code落單後五分鐘 已經有六道菜上碟即刻叫侍應其餘的晏少少先上侍應回覆如果廚師整緊就冇辦法 五分鐘後其餘的餸菜都上碟正常上左鵝片鵝掌鵝翼先過多一陣先上其他熱食一下子上哂所有菜 食完鵝片鵝掌鵝翼 熱食已經凍哂侍應話QR code落單係甘 廚房收到單就即刻做起初叫侍應幫手落單 侍應叫我哋自己用QR code落單 無奈😮‍💨茶錢$18一位 仲要10%服務費對於這服務質素 好失望食物方面整體是不錯的 {滷水鵝片$178}分量比想像中多 鵝片入味夠淋墊底既豆腐比較硬 吾入味 稍為遜色{滷水鵝掌(隻)$70}{滷水鵝翼(隻)$60}{卜卜脆蠔烙$118}皮薄夠脆 唔會有多餘既炸粉 可惜蠔味淡{吊片銀魚干小炒皇$128}有驚喜 韮菜爽脆多汁 配上卜卜脆銀魚仔 口感豐富 👍🏻{梅羔醬烤骨$98}一咬落去 第一感覺食到成pat醬 根多{芋茸香酥鴨$88}炸得香脆 芋頭夠粉👍🏻但價錢有點進取 只得四件{海皇美極粉絲煲$138
當日七點左右入座

超好食 干身吾油 勁多蟹籽 充滿海鮮鮮味👍🏻

{沙茶牛肉粿條$108}
沙茶醬除了有香濃花生味 仲食到一粒粒花生
粿條炒過的 牛肉份量亦好多👍🏻

📍鵝鹵宮 (元朗)
元朗朗日路9號形點 I L1樓1035號舖
2023-07-26