2024-10-25 306 瀏覽
屋企人約飲茶,跟住老竇又話要嚟呢一間。我記得呢度啲乳鴿係幾好食嘅,咁就遠啲嘅話過嚟都冇乜所謂。過到嚟下午茶,今次有新嘢玩,竟然係下午茶三寶見到個價錢有少少唔相信所以去問部長。部長就話啱㗎啦,照剔啦!嚟到嘅時候。對於個份量嚟講係打咗個突嘅。不過換過角度嚟講,一個人食嘅話就剛剛好一籠點心一份小食,同埋大概兩個碗仔份量嘅粉麵飯。不過佢都冇開乜細枱咁滯,佢出啲咁嘅份量㗎餐,真係食到有啲尷尬,都唔知捱唔捱多第三份好。個乾炒牛河同埋楊州炒飯真係未見過咁平,係平如草原。感覺就好似自助餐炒d粉麵飯,跟住自己攞個碟出去𢳂少少嚟試嘅感覺。呢個三寶嘅定位係有啲怪,真心唔介意定價高少少,個份量可以多番啲。撇除咗呢個之外,其他嘢食都係尚算正常嘅。
屋企人約飲茶,跟住老竇又話要嚟呢一間。我記得呢度啲乳鴿係幾好食嘅,咁就遠啲嘅話過嚟都冇乜所謂。過到嚟下午茶,今次有新嘢玩,竟然係下午茶三寶見到個價錢有少少唔相信所以去問部長部長就話啱㗎啦,照剔啦!嚟到嘅時候。對於個份量嚟講係打咗個突嘅。不過換過角度嚟講,一個人食嘅話就剛剛好一籠點心一份小食,同埋大概兩個碗仔份量嘅粉麵飯。不過佢都冇開乜細枱咁滯,佢出啲咁嘅份量㗎餐,真係食到有啲尷尬,都唔知捱唔捱多第三份好。個乾炒牛河同埋楊州炒飯真係未見過咁平,係平如草原。感覺就好似自助餐炒d粉麵飯,跟住自己攞個碟出去𢳂少少嚟試嘅感覺。呢個三寶嘅定位係有啲怪,真心唔介意定價高少少,個份量可以多番啲。撇除咗呢個之外,其他嘢食都係尚算正常嘅。