2015-09-28
其實有時放假都會落黎食下午茶 有個自選2餸濃湯粉麵 幾好味 配熱飲 $28左右環境都幾好 好有高級茶餐廳嘅感覺 但服務係一般茶餐廳 哈今次早咗 唯有食午餐啦 😆 但似乎唔係幾抵 都係配熱飲 但都要$43 昨天食完意粉 今日唯有叫拉麵 蒜香煙肉豬骨湯拉麵 配熱檸水一睇就知隻蛋熟得滯 😂😂 個麵就唔彈牙 但煙肉係有成5-6塊 仲要好咸 個湯都好咸 所以落左半杯水沖淡啲 但個麵又唔入味 所以每匙都要「不」啲湯送麵入口 😅😅 不過 值得一讚的係 煙肉下面係匿藏了一塊大根 名符其實的大根 係有手掌咁大嘅白蘿蔔呀 爽口冇渣 又保持到蘿蔔嘅鮮甜!!食到最後「不」啲粟米先食到蒜味😅😅😅而杯檸水都想讚下嘅 因為唔係度度都有好檸檬 好多時都苦澀 呢度就有好好嘅檸檬 所以想慳幾蚊 食湯麵都不況叫杯熱檸水啦
環境都幾好 好有高級茶餐廳嘅感覺 但服務係一般茶餐廳 哈
食到最後「不」啲粟米先食到蒜味😅😅😅