2022-07-10 117 瀏覽
今日剛好在附近參加比賽 午餐都未解決 已經到達下午茶時間 等候巴士🚌時發覺這裡嘅海南雞飯 下午茶時段超抵 那就解決咗先坐車回家算數 一入門口發覺全嗰餐廳只有一位客人 超級恐怖 我進來時其實無人理我 員工都係忙碌地工作和清潔 我差啲以為佢哋落場 但我坐落時佢哋又走過來問我點咩 我問佢哋有冇下午茶 佢哋話星期六、日都有下午茶餐只需$38 凍飲加兩蚊 這個海南雞飯有酸瓜和花生🥜好特別有酸瓜唔出奇 上次試西環海南都有沙律菜伴碟 但有花生🥜就真係驚喜 那些花生好香口 曾經炒過 真心可以伴飯食 老實講那些海南雞其實麻麻 唔算好正 但佢哋嘅油飯就真係有驚喜 油香超勁 三種醬都合格 當然都係有改善空間 可以再在味道上加強一點 這個飯只能說係港式海南雞 唔係泰式和新加坡 不過對普通市民其實應該滿足那杯凍檸茶 茶味都幾討好 我要求少甜 甜度都算滿意 Size係幾足 大大杯 在我走時才有多幾個客 可能這裡比較多食店 所以競爭較大 但我都會支持這些街坊店不過我應該唔會試其他 真心覺得海南雞係最抵

海南雞飯

不過我應該唔會試其他 真心覺得海南雞係最抵