2024-12-08
📍咖哋 KAYA. 主打新加坡菜 餐廳位於沙田橫壆街1-15號好運中心3樓 。 今日星期六通常會推遲食中午飯嘅時間,喺沙田好運中心行街,到了下午三點左右,感覺有啲肚餓,就二話不說選擇咗呢間名叫咖哋Kaya餐廳 ,店內光線充足,有東南亞風,乾淨企理,店員很有禮貌。我點了兩個輕鬆下午茶餐,份量充足。☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️下午茶系列@巴東牛肉飯配香茅鮮橙茶。巴東牛肉用咗牛腩部份,軟唸易入口,濃郁椰奶帶有小小香料味道,但欠缺辛辣🌶️層次。油飯乾身粒粒分明,好味道。欣賞有鹽焗花生、香脆魚仔,三兩片青瓜和迷你蕃茄伴碟,寧舍開胃🤤☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️下午茶系列@街頭雞鴨絲湯粉配香茅荔枝青檸梳打,湯底清甜,河粉爽滑,風味十足,雞絲鴨絲合併不會太單調,肉質嫩滑冇渣,配有半熟蛋和豆卜作伴菜,增添色彩,非常滿足😌
餐廳位於沙田橫壆街1-15號好運中心3樓 。
今日星期六通常會推遲食中午飯嘅時間,