2024-05-28
今日來到深水埗嘅上海萬家村食下午茶因為佢下午茶時間係由1:30開始,到6:30完,見佢咁早有下午茶,就同老公來到呢度試下。我地叫咗 招牌豬扒擔擔麵同上湯麵,跟餐青瓜同生煎飽兩個同兩罐可樂,加$17 要多碗酸辣湯。分量對我來講好足夠,仲多咗少少,我老公就話7分飽左右,但到夠嘅。先講麵,麵唔算淋,煮得剛剛好,湯真係好好好夠熱,擔擔湯麵濃,上湯清清地不過不失,麵係好唔錯豬扒,炸得剛剛好,麵衣好脆口,肉都算厚,總共有3舊仔,剛剛炸出來真係好好食,咸咸地,唔會太流,都好味呀。酸辣湯,夠熱夠酸但辣度再多少少就更好 (我都食得下辣),我老公就話剛剛好😃整體食物質素唔錯,最重要係夠熱😀店員嘅姐姐服務都唔錯,有位姐姐仲好有耐性同我地隔離枱解釋加錢叫餸,同埋點解堂食後比外賣盒要加錢 (其實正常都係要比嘅),但有幾位姐姐就比較真性情喇😆下午茶比較少人,坐得來都舒服。冷氣又唔會話太凍😁
整體食物質素唔錯,最重要係夠熱😀
下午茶比較少人,坐得來都舒服。冷氣又唔會話太凍😁