2021-05-05
成日去到愉景新城都唔知食咩好,向來喜歡日本野的我,之前試過佢哋嘅晚市,感覺良好。得知原來鳥山名嘅下午茶時段有75折優惠,馬上衝了 🧡我當日點選了灸燒三文魚左口魚背玉子飯,才剛剛上菜,灸燒嘅氣味已經撲鼻而來。三文魚燒得剛剛好,左口魚一放入口已經溶化,旁邊嘅牛肉烏冬亦都唔輸蝕,手打烏冬彈牙,牛肉肉質細滑,根本冇嘢可以挑剔 💙三文魚腩海赤蝦芥辣章魚飯三文魚腩有四塊,每塊都紋理分明,蝦又有三大條,肉質新鮮,充滿蝦膏,加上芥辣章魚嘅鮮味,亦都令味蕾嘅享受再度昇華 💜而我朋友點壽司定食加腐皮烏冬,建議在菜單上可以寫當天會提供那些壽司,不過款式都很多,壽司表現正常 💛值得稱讚的是,套餐配上的茶壺蒸,有很多材料,蒸蛋也很滑,一個套餐,有幾樣前菜跟甜品還配飲料,豐富飽肚之餘,可謂物超所值 總結:6.5/10
💙三文魚腩海赤蝦芥辣章魚飯
總結:6.5/10