2024-10-16
今日晏晝放假,於是嚟咗觀塘諗住chill一chill。之前已經行過呢一間餐廳好多次,每次都俾佢嘅裝飾吸引,佢係行簡約木系風格,店入邊枱枱凳凳都係用咗木色,而且有啲小心思,令人坐得好舒服,而且空間都好大,唔會坐得好迫。因為我今日係下午茶時間嚟到,所以就試咗佢哋嘅下午茶set。٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و香辣蟹肉白酒牛油意大利麵+ 自家製焦糖餅咖啡 $117因為仲未食晏晝,所以就揀咗一個比較飽肚嘅意粉套餐。佢呢一個蟹肉意粉嘅蟹肉份量都唔少,加埋洋蔥、青豆等等嘅配菜,令到成個意粉口感十足,而且味道都好多層次。而佢嘅咖啡方面,首先上面嘅嗰幾舊焦糖餅已經好吸引,而且咖啡都好濃郁,有奶香之餘亦都有咖啡香。香煎牛脷蒜蓉法包+蜜糖洛神花茶 $92另外見到呢一個套餐非常特別,係煎牛脷放喺蒜蓉包上面,呢個配搭好有趣,真係第一次試,而個配搭感覺都唔錯,麵包同牛脷都好夾。而佢嘅牛脷用咗好多蒜蓉去煎,好香口而且唔會過硬,呢一個套餐好有驚喜。而佢嘅洛神花茶就用咗玻璃壺裝起,而佢提供咗細細個嘅玻璃杯仔,打卡好靚,味道上就不過不失,係洛神花茶包加蜜糖,不過個茶包味道都好濃郁。
٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
香辣蟹肉白酒牛油意大利麵