2022-02-17 176 瀏覽
今日去開河畔花園附近 之前聽朋友講開咗間新冰室啲嘢食唔錯 就趁着堂食結束之前趕去試吓環境都唔錯 仲可以坐門口欣賞下對面河畔我哋兩個人嗌左三個下午茶set 一來有啲肚餓二來樣樣都想試吓😆首選係干炒西冷牛河 話係用西冷牛肉喎好似幾特別 食落味道啱啱好 河粉好幼滑 牛肉唔鞋 冇雪藏味 抄得剛剛好 好食 😋推薦大家要試吓另外叫咗個鹹牛肉滑蛋牛角包 平時蛋牛治就見得多 夾牛角包就比較少 見餐牌有就叫嚟試吓炒蛋系滑的 配埋喊牛肉再夾落牛角包度好夾 好香 好好食😋鍾意食牛角包嘅朋友一定要試下 店員話早餐仲會有款吞拿魚沙律牛角包添 好想試吓最後係嗌左下午茶成日會叫嘅雞髀薯條🤣店員強調係生炸….食落的確同平時老茶食嗰啲有少少唔同 咬落外皮係脆 肉質偏乾身 但唔鞋 同埋最好係無咩油膩感 唔會食到成口油 啲薯條係波浪薯條 炸到好香 好食😋飲品就叫咗齋啡同柚子茶 大大杯😄整體嘢食質素都好唔錯 如果可以再份量大啲就好啦 對於我哋大食嘅唔係好夠🤣爭啲唔記得咗講佢個辣椒醬好驚喜 好味😋

環境都唔錯 仲可以坐門口欣賞下對面河畔
干炒西冷河