2018-11-06
放工後同朋友食飯,為咗方便食完搭車返屋企就揀咗旺角,去旺角要搵一間唔限時又唔太嘈嘅餐廳食飯傾下計,樓上café都係一個選擇!今次就揀咗一間喺潮流特區對面嘅樓上café, 地點好方便,上到去,全層都係同一間café,分咗幾間房,枱同枱之間都唔會太迫,唔會全餐飯聽到隔離枱講嘅嘢,慢慢睇完menu,可以㩒枱面個鐘,就有waiter黎幫我哋落單! 😬叫咗兩個dinner set , 再加兩個小食~凱撒沙律🥗個醬好好味,仲有好多麵包粒。黑松露野菌忌廉意大利飯份量都好多,夠兩個人食,意大利飯個軟硬度啱啱好,黑松露味仲好香。🤩黑松露醬薯條🍟脆卜卜熱辣辣嘅薯條點埋個個黑松露醬真係好好味! 停唔到口! 最啱一邊玩card games一邊食。😋😋黑椒燒牛肉牛角酥🥐好足料,每一啖都會食到燒牛肉,個牛角包好似啱啱焗出黎咁,熱辣辣。🤪我朋友點嘅Earl Grey TeaMocha唔太甜,又夠朱古力味叫dinner set 仲可以加$35有心太軟,不過因為太飽,唔可以再叫黎食~😓食飯嘅時候見到隔離枱一班人玩card games, 有好多唔同嘅games 玩,下次再黎一定要玩card games! 🧐
今次就揀咗一間喺潮流特區對面嘅樓上café, 地點好方便,上到去,全層都係同一間café,分咗幾間房,枱同枱之間都唔會太迫,唔會全餐飯聽到隔離枱講嘅嘢,慢慢睇完menu,可以㩒枱面個鐘,就有waiter黎幫我哋落單! [有選擇困難症嘅我,最怕個職員企喺隔離等落單。] 😬
叫咗兩個dinner set , 再加兩個小食~
凱撒沙律🥗
個醬好好味,仲有好多麵包粒。
黑松露野菌忌廉意大利飯
黑松露醬薯條🍟
黑椒燒牛肉牛角酥🥐
我朋友點嘅Earl Grey Tea
Mocha唔太甜,又夠朱古力味