2020-04-16
以前喺附近返工經過都一直想試呢間,鋪面靚仔,蛋糕櫃啲蛋糕都靚。早幾日見到原來而家openrice訂枱lunch time有9折就去試下點知今日自己遲到,去到都過咗14:30,冇咗9折。但就發現原來而家tea set,好抵,$58一個pasta連coffee or tea.咁就同朋友叫咗2個tea set加客芝士煎蟹餅。本身我哋仲想叫埋cake,但唔知係咪疫情影響,佢話而家冇cake.見佢蛋糕櫃都冇晒cake,試唔到佢個星空cake有啲失落嘢食嚟到,擺盤都靚仔,同menu入面一樣。兩個意粉食落都比想像中好食,青口意粉食落冇炒得太乾亦唔會太油,意粉夠al dente.成碟好似都有6,7隻青口,配埋啲三色椒同青瓜fresh fresh地又幾夾。明太子忌廉意粉仲正creamy得嚟唔會膩,呢隻意粉比青口意粉用嗰隻粗身啲,都一樣咁彈牙,掛埋啲忌廉汁一流。明太子切到方形一粒粒好有咬口👍🏻食食下芝士煎蟹餅都到咗,上面好多木魚碎,好正咁。開頭我以為可能類似薯餅咁,切開先知原來係好似蠔仔焗蛋砵咁嘅。中間個心有芝士拉絲,入面都多蟹肉仲真係有啲蠔仔同菇喺入面。但可能因為我已經食到飽飽地,所以又唔覺特別好食,仲
食食下芝士煎蟹餅都到咗,上面好多木魚碎,好正咁。開頭我以為可能類似薯餅咁,切開先知原來係好似蠔仔焗蛋砵咁嘅。中間個心有芝士拉絲,入面都多蟹肉仲真係有啲蠔仔同菇喺入面。但可能因為我已經食到飽飽地,所以又唔覺特別好食,仲食到凍晒,呢樣又要讚下,就算凍咗都唔會變到好膩或者難食。
食嘅時候都係得1,2枱客,坐得舒服,環境靚,打下卡呃like都得。呢度啲嘢食好味唔貴,如果仲喺附近返工,應該都會成日嚟食。