2022-03-24
黑松露鮮蝦忌廉意粉($70)一上枱已經聞到好香,賣相亦很好。試試味道如何?忌廉汁濃度剛剛好,唔太稀唔太杰,每條意粉都掛到啲汁,味道夠哂creamy。意粉又煮得好啱我口味(微微偏硬那種口感)。蝦肉彈牙,加上大量雜菇同三色椒,好味。美國牛肉芝士漢堡配黑松露薯條($70)服務員細心問要唔要廚房一開二,當然好啦,方便食嘛。Burger 就比較普通,味道是可以的,但沒太特別。反而薯條值得一讚,大大份,即炸之餘,條條都外脆內粉,仲有嗰個疑似撈咗黑松露粉嘅他他醬,點薯條又幾夾喎。另外要咗份 Tapas Set($138),包三款$48嘅小食,但可以加$15/$28升級。炸魷魚配西班牙蒜蓉醬(+$15)即炸,脆口,脆粉有醃過未,但稍稍油咗啲。魷魚正常,彈牙。蒜蓉醬味道不錯。西班牙紅酒蕃茄肉丸(+$15)肉丸有肉味,蕃茄醬勁香濃,混合咗少量青椒、紅椒、香草,層次好豐富,值得一試。(但小心入面有一粒甜辣椒,都幾辣)芝士煎蟹餅(+$28)應該係即叫即焗(大約需時廿分鐘以上),上枱時鐵兜超熱。賣相滿分。焗蛋入面有蟹肉絲、薯仔粒、菇,味道比預期中淡,食唔出芝士味,反而洒係面嘅木魚啲味仲出,感覺比較普通。
美國牛肉芝士漢堡配黑松露薯條($70)
炸魷魚配西班牙蒜蓉醬(+$15)
西班牙紅酒蕃茄肉丸(+$15)
芝士煎蟹餅(+$28)