2023-08-25 154 瀏覽
約朋友嚟呢度食個晚飯見見面, 我早到咗就叫杯飲品飲住等, 呢杯叫莫希托蝶豆花飲, 好Fresh好好飲, 消暑一流, 個樣仲好靚添 幾surprised!等朋友到咗之後就一齊揀咗幾個小食+一個烏冬: 蔥花牛舌 $58 幾好味, 牛舌肉質夠爽嫩彈牙, 加埋蔥花+蒜粒一齊炒 呢個配搭基本上已經無得輸蒜香味噌烤茄子 $48  鍾意呢個烤茄子嘅口感, 軟綿綿之餘又唔乾, 香味濃郁, 啱曬送飯食!鐵板蒜片干蔥大蝦 $88店員拎嚟嗰陣仲滾緊, 超級香, D蝦大大隻好厚肉+肉質爽彈, $88有咁多隻都幾抵食.雜錦天婦羅 (大蝦, 翠玉瓜, 南瓜, 茄子, 金菇) $98幾有水準, 炸衣薄脆輕盈, 亦冇多餘嘅油分, 仲突顯咗食材嘅鮮味.青咖哩雞肉炒烏冬 $82 烏冬食落口滑溜彈牙, 青咖哩汁味道溫和, 香而不太辣, 而且仲有陣椰香味, 相信是加咗我最愛嘅椰漿.P.S. 臨走見到其他食客D甜品好似幾吸引, 下次要留肚食埋甜品先得.....
莫希托蝶豆花飲
等朋友到咗之後就一齊揀咗幾個小食+一個烏冬: