2024-06-06 25 瀏覽
提示一:揀坐窗台好有feel! 提示二:韓式炒年糕世一,要試! 是日到愉景灣郊游,可惜天公不作美🌧️,令我想起在韓國exchange落雨天吃煎餅的日子,因為雨滴落下的聲音跟與在油鍋煎餅發出的聲音相似,形成在雨天吃煎餅的習慣。就這樣,就試了這愉景灣唯一一間的韓國菜餐廳。 坐窗台,望住矇矇雨景同異國風情既愉景灣,真心chill~☔️ 一開始waiter已經主動同我哋介紹menu,同埋俾咗三碟小菜我哋,話可以仼添~ 嗌左一個set兩人食 💰$455 韓式炒年糕 Korean Tteokbokki (Spicy) 🌶️ 揀左辣口味,有韓國街頭炒年糕嘅味,煙煙韌韌,好多魚糕,一啲都無手軟,還原度十足,思念韓國的必試!😋海鮮薄餅 Crispy Seafood Pancake🦑🦐 香港難得夠料 ,誠意度爆分,滿滿的魷魚、元貝、蝦,加埋醬料有啲似日本小丸子,熱辣辣脆口勁好食! 牛肉粉絲鍋 Bulgogi Jeongol 🥩🥘 好大份,一上枱已經覺得會食唔晒,牛肉好嫩滑,年糕好入味,粉絲甜甜的,一切黎得啱啱好。 我仲嗌咗可樂,點知嚟到係檸樂,真貼心🤭🍋
提示一:揀坐窗台好有feel!
提示二:韓式炒年糕世一,要試!

頭盤

嗌左一個set兩人食 💰$455

海鮮薄餅 Crispy Seafood Pancake🦑🦐
海鮮薄餅 Crispy Seafood Pancake

牛肉粉絲鍋 Bulgogi Jeongol 🥩🥘
牛肉粉絲鍋 Bulgogi Jeongol

我仲嗌咗可樂,點知嚟到係檸樂,真貼心🤭🍋
2024-06-01
頭盤