2010-02-06 10 瀏覽
見到朗田既食評差到冇人有,,,想係度為佢平反一下!!特別係服務方面,,,雖然我地一去到,,,個帶位既帶左我地坐底後無為我地介紹佢d食物,,,only擺左個order紙筒,,同埋我地講呢個係幾號台,,,叫我地記得寫台號後就走左,,,,但佢地d waiter都好有禮貌,,,又有笑容,,,見到你隻碟有骨係度就會幫你換隻新碟,,,成晚都好勤力咁幫你收碟換碟,,,,呢個server有幾多間店做到咁足丫!而係食物方面,,,雖然唔係話高質素,,,,但都無d人講到咁差,,,佢d order紙都有成7,8張,,和食,壽司,手卷,刺身,,沙律,串燒,飲品,雪糕d野食唔係話好多款,,但就有佢驚喜之處,,1-燒鯖魚(好好味,,又大份!上次係日之食,,only有朗田既1/3=.=)2-炸軟殼蟹(好少放題有成份咁叫,,喜歡食軟殼蟹既朋友,終於唔洗叫軟殼蟹手卷先食到^^)3-雞皇翅(份量十足!口感一流!)4-北寄貝(又係好少放題有北寄貝,,,呢間俾個gd佢!)5-串燒帶子,海蝦,羊架,,(貴格不飽肚,,食多2轉回埋本!抵食!而且味道不錯,都算新鮮,我地都 叫左2轉,,^^)6.野飲,,,我就會推介柚子茶,,清清甜
見到朗田既食評差到冇人有,,,想係度為佢平反一下!!
特別係服務方面,,,

d野食唔係話好多款,,但就有佢驚喜之處,,
3-雞皇翅(份量十足!口感一流!)
4-北寄貝(又係好少放題有北寄貝,,,呢間俾個gd佢!)
叫左2轉,,^^)
6.野飲,,,我就會推介柚子茶,,清清甜甜,,食完油貳野飲返杯,,,正!
7-雪糕都有成6款,,,當中曲奇+芒果最好味!!

另外,,,值得一提既係,,,我地落燒三文魚時,,,佢order紙係一客客咁落,,但我地睇錯左以為一件件咁上,,就寫左個2字...跟住當然黎左好大份=.=我地一次過食唔哂就擺係度慢慢食,,點知過左一陣,,個waiter走埋黎同我地講話見我地份野擺左一陣,,問係咪廚房俾多左,,,我地話唔係,係我地自己寫錯,,,跟住佢就話擺耐左就會醒,,,唔好味,,,話同我地整返熱佢,,仲話洗唔洗2件2件咁上,,以免又凍返唔好食,,,真係好細心,,,所以話佢地d server真係好好,,,

而且,,可能佢地知我地係第一次黎,,,所以送左個海鮮鍋俾我地試,,呢個鍋真係真材實料,,,
個好似係經理既人話,,個湯係立魚煲既,,,我地原本以為係拉麵d湯底,,點知試落去,,,真係堅料,,十分好飲,,,好清甜,,又無味精,,,男朋友仔飲左2碗,,哈哈,,,而個材料方面,,有蝦,,有帶子,,有北海道蟹柳,有芋絲,有冬姑,,有什菜,,,
加分俾佢!!! :

下次會再幫襯!
炸軟殼蟹,,,任食唔嬲!
刺身,,俾得大方,,好像鮑片&馬刀貝&八爪魚都唔會細細塊,,食落有好有口感!!
原隻帶子&蝦!
鯖魚
燒三文魚
份量十足的海鮮鍋
雞皇翅
有成10幾款既野......推介荔枝爽&柚子茶!
2010-02-05
炸軟殼蟹,,,任食唔嬲!
原隻帶子&蝦!
鯖魚
燒三文魚
份量十足的海鮮鍋
雞皇翅
有成10幾款既野......推介荔枝爽&柚子茶!