2024-12-14
小妹同豬去完何文田探朋友,走圍搵野食😋就見到呢間門口好有聖誕🎄氣氛既餐廳🍴再睇吓餐牌見到價錢幾抵,又係食快餐🤩就入去食~由於餐廳🍴裝修得好靚,完全唔似出面既茶餐廳🍴座位闊落,坐得舒服😌自家秘製火山骨🐖🍲呢款火山排骨雖然係小,但份量不少,有3大嚿🌝 排骨既肉與骨之間易分離,肉質好軟腍,面頭亦有大量芫茜及蔥調味,味道👅好似住家湯煲既豬骨味道🤗但特別在於佢既秘製醬汁同平日食既火山排骨泰式風味好唔同…呢款醬汁偏微鹹,非常特別😌芝士鮮茄焗厚切豬扒飯🐖🧀 🍛雖然看似普通的晚飯🥣但呢間焗豬扒飯既芝士🧀做到少少拉絲既效果😎每塊豬扒都有一定的厚度,肉質同樣軟腍鬆軟🤩配埋酸甜鮮茄汁🥫真心不錯及開胃🤤焗法式啤梨撻配雪糕球🍐🍨雪糕球只有一種味道就係雲呢拿味🍨味道正常;焗法式啤梨撻🍐🍰係第1次食🫢中間包住咗一粒啤梨粒,味道甜甜;呢款撻亦非常特別,感覺似蛋糕底,非常鬆軟,與小妹想像不一🤣整體黎講,呢間茶餐廳唔似平日既茶餐廳🍴食物既價錢符合返食物既味道👅餐廳亦會播放音樂及超有聖誕氣氛,相當不錯,感覺好舒閒用膳😙😋
自家秘製火山骨🐖🍲
芝士鮮茄焗厚切豬扒飯🐖🧀 🍛