2019-08-11 362 瀏覽
本人從來都係芫荽控,因為見到朋友在fd的介紹,所以相約朋友一齊挑戰芫荽車仔麵,未知是否因為個個都睇到廣告宣傳所以前來挑戰一番,而我當然點了一碗芫荽湯底+手工麵+花膠+潮州魚蛋+墨丸嘅車仔麵,等了大約10分鐘左右有個阿姨同我講無墨丸,佢叫我再選其他配料,但沒有什麼想點選所以就算,再過了5分個阿姨又再同我講無花膠,前後已經15分鐘先通我所點的3樣配料有兩款都無,已經有點唔高興,我問阿姨有咩係有?個阿姨態度其差,我睇緊張點配料單嘅時候,個阿姨叫我快D因為我hold住左佢張單😡😡請問是什麼態度?是我錯嗎?依家係你地無我想要嘅配料所以要我再點,個阿姨反而話我阻住佢張單🤬🤬到我想再加其他配料時張單已經打好,佢根本都無理會過我想再加配料,服務態度十分差係一🤬跟住手工麵不是彈牙或爽身,而是淋身又“痴”牙,湯底味道徧咸唔夠熱,我和朋友食了一半就放棄…😖😖另外第二就係我同朋友分別點了一杯菠蘿冰及紅豆冰,首先菠蘿冰無味,菠蘿很硬,我朋友的紅豆冰更好笑,第一次飲熱嘅紅豆冰😫是什麼玩法?紅豆沙加少許碎冰就扮紅豆冰?未開始飲碎冰都差不多溶了,所以兩杯飲品都只是飲了一半便放棄,衰過屋村茶餐廳質素😤😤😤真心無下次,為食嘅朋友可以唔洗嚟挑戰😏😏😏
P.S:有某個阿姨態度十分差,食物質素好一般,上餐慢又亂,我隔離枱遲過我們落單超過10分鐘,但反而比我們更快到😑😑