2021-08-07
2057 瀏覽
今日約咗幾個死黨,佢哋諗住就我喺我屋企附近食,我見呢間都開咗一輪,但都未試過,所以介紹約埋成班死黨係呢度聚,位於馬頭圍道【朱敏記大排檔】都係一些特色小炒為主,門口等候位有一條闊闊的行人路,門口都頗為光猛不知是因疫情限制定下雨天所以客人不多,但整體環境都很闊落叫了好幾個介紹的特色小菜「土窰雞」食落口感覺有濃烈雞味,但烹調的時間有點過火帶點韌,上枱時有提供手套給客人作為手撕雞用避風塘豬扒骨,是唯一一個感覺到滿意的小菜,麻辣味豬扒能混和一體「酸菜魚」可算是這裏的招牌菜,上枱感覺分量好足夠,魚肉能夠保持嫩滑,魚的味道就有點給酸汁少少蓋過,感覺有點可惜,但賣相就絕對美麗 呢個「小炒王」就真係不得了,雖然炒得夠曬乾身,乾身到無味道,又細碟又貴用錫紙嚟包住的「豉椒炒蜆」,雖然能保持蜆肉的嫩口及肉汁,但可惜煮得不入味【但值得一提,名謝一些極不沒禮貌的服務員,好耐冇試過咁嘅招呼,雖然不是說要求什麼高級的招待,但服務員和老闆娘實在太沒禮貌,我只可以說不會再光顧這間食肆】
不知是因疫情限制定下雨天所以客人不多,但整體環境都很闊落
叫了好幾個介紹的特色小菜