2022-07-06
人人稱讚既Hotel Icon只係不過如是,主打有長腳蟹,生蠔及榴槤系列⋯當然仲有其他食物,我基本上每樣食d~好食就翻食,唔好食就唔會食哂成件,唔好浪費我胃既空間~榴槤系列中有不少係我食咗一小口就唔會食既,仲要最穩陣既炸榴槤有兩款,但都一樣係炸皮好硬,兼帶有油臭味⋯其他都不值一提~只有佢地自制既榴槤雪糕球幾好食,但未做到令我想再食,一杯夠了⋯長腳蟹就唔夠新鮮,得個咸字⋯炸雞蛋係有肉碎包內既炸漿,肉碎係酸臭味,頂唔順😵💫烤牛肉味道本身都幾好,但有點太乾,肉汁不夠🫣🫣其他普普通通,唔算好食但又唔算難食就唔講啦~咁有咩好食?我又講下肉類:羊架~其實好香,都好食,帶有微微「羊蘇」味,唔錯👍🏻我無食哂係因為我之後仲要試食其他,不過肉類選擇中,羊架係首選推介及唯一會推介。海鮮:生蠔~唔係咩靚蠔,論外形及味道似愛爾蘭生蠔,但新鮮,都好值得食~同埋開蠔勁快,基本上唔需要等,我行咁多轉拎,食咗25隻🙊🙊其實我仲食得落,但夠鐘了榴槤系列:自家製榴槤雪糕球~有榴槤肉在內,唔錯既,不過「無」令我想翻食既衝動~可能因為我食過更好,呢個係成堆榴槤系列中最出色咁解~湯品:椰子煲雞~真心幾好飲,好香印度椰子既味道,
咁有咩好食?我又講下
湯品:椰子煲雞~真心幾好飲,好香印度椰子既味道,加上雞肉都出味~飲完亦唔會乾喉,我飲咗兩碗,如果有時間,我會再飲👍🏻
12:00-14:30,兩個半鐘既lunch buffet, 埋單人頭計$658+10%=$724
如果仍然呢個質素,我唔會再去。