2007-11-22
日期:2007年11月21日我同男友黎試下用紫砂煮既食物,都係不外如是姐!首先,我地七點鐘去到,得小貓幾隻,睇下餐牌有d咩招牌喇!叫肥阿姐黎落單,佢既眼神話我知,佢好唔like我地.問佢有咩湯,講到一舊舊,救命!之後問佢d湯可唔可以兩個人都唔同,問我即係點,講清楚d俾佢聽,佢話點可以咁架,兩個人梗係一盅喇!意思即係一盅足夠兩人飲用.叫左個二人套餐HK$148,有燉湯,一個煲仔飯,一個煲仔菜,或是唔要飯,就要兩個菜呢?我地揀左前者:-1.川貝海底椰燉雪梨豬展:每人兩碗仔,清清地幾好飲啊!2.梅菜肉餅飯:加左少少既醬汁,好鹹,好多肥膏!每人碗仔幾.3.瑤柱鮮竹浸勝瓜:勝瓜好焾,鮮竹好味,無咩特別!甜品-南瓜西米露:太甜,太稀,okey喇!茶芥HK$20,加一,埋單HK$185.好唔抵既一餐,食完唔夠半個鐘,我已經要去解決喇!臭到隔離果d都唔係好香,無咩紫砂既風味,劣啊!!!
1.川貝海底椰燉雪梨豬展:每人兩碗仔,清清地幾好飲啊!
3.瑤柱鮮竹浸勝瓜:勝瓜好焾,鮮竹好味,無咩特別!
甜品-南瓜西米露:太甜,太稀,okey喇!
臭到隔離果d都唔係好香,無咩紫砂既風味,劣啊!!!