2009-09-28 9 瀏覽
細老睇左openrice,話有間新野係西貢,重係"十大好評",自己住西貢,一定要去試試。我地15分鐘去到,剛剛好4pm,唔係太多人,其實得我地一檯,地方唔太大,一半係廚房+收錢,一半係坐位,我估坐滿最多1x人。不過唔緊要,最緊要好食。叫左"炸軟殼蟹"、"鮮茄坑腩飯"同"牛油雞翼",全部都係比我expect好。"炸軟殼蟹"唔同日本個種,lee個無咁"粉"不過都好食,起碼即叫即炸,唔係淋哂個D,加分!"鮮茄坑腩飯"好ok,牛腩最緊要淋,佢做得到,同ok入味,唔錯!宜家好難係香港搵到D好食既牛油雞翼,lee間唔係最好食,不過一定合格,我個人覺得只係次於銅鑼灣個間。點左三樣野,三樣都ok,算係唔錯家喇,我會返去再試其他items。去開西貢,又想食少少野,無魚彈檔,可以去lee間,不妨一試。

2009-09-27
  • "炸軟殼蟹","鮮茄坑腩飯","牛油雞翼"