2014-06-23 1360 瀏覽
"二人同行,一人免費"這口號喺健身廣告聽得多,點會想到打邊爐都會有如此優惠呢!冇錯,所講既就是這家似做街坊生意既海寶漁港,打正"四人同行,一人免費"既旗號,折實埋單每人平均只需$96,百元有找,仲平過日牛等火鍋放題,而且任食兩小時,見咁抵,就即管嚟試下啦!初時諗住咁平,大家冇乜期望,諗住食味不過不失已偷笑,誰知... 真係不得了!火鍋湯底一般,但啲火鍋料真係估你唔倒咁好味,黑椒牛丸大粒得來黑椒味夠,牛丸亦實得嚟彈牙,不會像平價食肆的將貨就價俾麵粉丸你食;墨魚丸亦一樣,彈牙又咬到墨魚粒。芝士腸亦唔係雙X牌嗰啲唔好味既貨色,而偏向金妹爆醬既芝士腸,讓人吃完一條再追吃,正!而且雜丸不是一堆亂砌咁上枱,而係排得整齊,亦不會計住計住每人一粒咁小家,又讚!肥牛賣相屬一般,但牛味夠,肉汁連同湯汁充斥口腔,每人連掃兩碟都冇問題。海蝦也可以任點任吃,肉質彈牙,唔脢,亦是新鮮回本之選。全晚唯一要彈既係嗰紮金菇,睇相見倒佢黃"禁禁"就令人覺得唔新鮮啦!所以我地都唔敢放入湯度。整體嚟講,一百蚊都唔駛既任飲任食火鍋,唔逼人,食物質素唔錯,真係抵到冇朋友,冇乜地方可以食倒,希望海寶keep住個質素,下次再烚過痛快
芝士腸﹑黑椒牛肉﹑墨魚丸
肥牛
海蝦也可以任點任吃,肉質彈牙,唔脢,亦是新鮮回本之選。
海蝦
全晚唯一要彈既係嗰紮金菇,睇相見倒佢黃"禁禁"就令人覺得唔新鮮啦!所以我地都唔敢放入湯度。整體嚟講,一百蚊都唔駛既任飲任食火鍋,唔逼人,食物質素唔錯,真係抵到冇朋友,冇乜地方可以食倒,希望海寶keep住個質素,下次再烚過痛快呀!
鴛鴦湯底
金菇