其實一間茶餐廳環境同食物味道又幾好都冇用,一個餐廳經理態度有問題,成個體驗差好遠。。。整體來說,餐牌Menu多選項,食物質素不錯喺正常平日返工午餐放飯時段,要排隊等候也是非常合理,今次體驗大約等候10至15分鐘大約在12:35pm,餐廳安排了餐桌給我們,並給我們安排下單,並在1:05pm餐廳會陸續收取差不多食完嘅餐碟,上餐和收拾嘅效率不錯我們只是想享受剩餘嘅飲品,餐廳亦都表示理解,但在這過程中,由於我們在在門口第一張旁邊的餐桌,餐廳經理不停地在門口高聲跟門口排隊嘅客人說:「佢哋唔走,我冇得比枱你」然後對我們的餐桌再高聲說:「唔該晒」此刻我感受到餐廳經理給予嘅壓力,心裡感到十分不舒服,但我朋友差一點點就喝完飲品,所以我們很快就可以準備交桌,不過餐廳經理不停在經過我們桌子期間,不停高呼:「唔該晒、唔該晒、唔該晒!」 經理還站在同一位置盯着我們桌子。我認為經理此態度已經過火了,我十分理解平日上班時間午餐時段十分繁忙,正常香港人大家都會盡量配合,但個態度不是不停地說反話「唔該晒」而威逼你去離桌,今次體驗十分不愉快,因此我在結帳的時候查詢有冇投訴渠道,然而餐廳回覆:「由於餐廳是新營運,未有投訴渠

整體來說,餐牌Menu多選項,食物質素不錯

我認為經理此態度已經過火了,我十分理解平日上班時間午餐時段十分繁忙,正常香港人大家都會盡量配合,但個態度不是不停地說反話「唔該晒」而威逼你去離桌,今次體驗十分不愉快,因此我在結帳的時候查詢有冇投訴渠道,然而餐廳回覆:「由於餐廳是新營運,未有投訴渠道提供」,因此唯有在OpenRice這裏希望給大家一個勸告,唔受得氣嘅人就唔好入去食了,無謂消費了,又受了氣,貼錢買難受!
2024-08-27