2020-06-05 1043 瀏覽
利申:內容無關食物質素,純粹分享此餐廳的服務體驗約一星期前,我地經另一訂檯app (eat__go)於此餐廳訂座,訂了晚上六點的半價優惠。訂座當晚我地如期抵達餐廳,但在場的唯一店員/老闆卻說佢地當晚包場(無補充其他解釋)。我地以為大家搞錯,就重申我地經網上訂座,期間並無收過任何餐廳取消訂座既通知。然後這位店員/老闆先至話幾天前已經叫左eat__go取消,但系統「神神地」,取消唔到。整個對話,店員/老闆都係態度淡淡然,無檢查電腦核實訂座資料有無出錯,亦連一句唔好意思都無。但最令我地不滿而要打呢篇評價既,係我地離開後竟然收到eat_go發出「已出席」既訊息。亦即是說店員/老闆透過系統作出更新,所以「神神地」的訂座系統突然又用到。其實無論係唔想做折扣生意,定係訂座系統真係壞左,都大可以打個電話通知客人,而唔係唔出聲、唔取消、仲要態度不佳。
利申:內容無關食物質素,純粹分享此餐廳的服務體驗

2020-06-05