2012-10-29
今天與朋友吹水食飯, 朋友與我毫無目的地遊走旺角, 來到銀龍門口, 一直覺得品流複雜, 又怕食物質素麻麻,但朋友話雖貴但好食, 於是膽粗粗入去試下!!入到去被安排坐最入的座位, 幸好是卡位, 尚算舒適!!銀龍餐牌無影相, 成本簿一樣, 感覺乾淨企理, 於是點了兩個餐, 不過侍應好像聽不到我們說話,要不停重複朋友叫的福建炒飯,好味,有鑊氣, 最重要多汁,飯乾身, 朋友有點唔舒服也整碟食完,朋友是胃口細的女仔,但飯份量足夠一個男人吃的!!我叫了個扒餐,有湯,揀了忌廉湯, 點知原來有南瓜絲,唔錯bor!!!我揀了黑椒牛大俠, 不過無得鐵板上, 這樣是唯一美中不足的, 這裡有鐵板餐,但是沒有牛類,只有雞及豬, 我唯有揀碟上, 可以有西冷牛扒, 牛仔骨, 我揀的牛大俠,有齊3種牛, 有肥牛片, 牛仔骨, 西冷牛扒 , 嘩....好豐富, 份量多, 我好彩配了薯條,才整個食完,不過薯條過燶,變成了硬條,不好吃!!3種牛都好吃,比較淋, 又有牛味, 不錯!!我個餐還包菜蜜或柚子蜜, 不用加錢,我飲熱柚子蜜,好味到, 仲有塊檸檬吊味, 絕不欺場!!!朋友飲熱奶茶,亦讚好!!最後來了個甜品, 但喜出望外
入到去被安排坐最入的座位, 幸好是卡位, 尚算舒適!! 銀龍餐牌無影相, 成本簿一樣, 感覺乾淨企理, 於是點了兩個餐, 不過 侍應好像聽不到我們說話,要不停重複 朋友叫的福建炒飯,好味,有鑊氣, 最重要多汁,飯乾身, 朋友有點唔舒服也整碟食完,朋友是胃口細的女仔,但飯份量足夠一個男人吃的!! 我叫了個扒餐,有湯,揀了忌廉湯, 點知原來有南瓜絲,唔錯bor!!! 我揀了黑椒牛大俠, 不過無得鐵板上, 這樣是唯一美中不足的, 這裡有鐵板餐,但是沒有牛類,只有雞及豬, 我唯有揀碟上, 可以有西冷牛扒, 牛仔骨, 我揀的牛大俠,有齊3種牛, 有肥牛片, 牛仔骨, 西冷牛扒 , 嘩....好豐富, 份量多, 我好彩配了薯條,才整個食完,不過薯條過燶,變成了硬條,不好吃!!3種牛都好吃,比較淋, 又有牛味, 不錯!! 我個餐還包菜蜜或柚子蜜, 不用加錢,我飲熱柚子蜜,好味到, 仲有塊檸檬吊味, 絕不欺場!!!朋友飲熱奶茶,亦讚好!! 最後來了個 甜品, 但喜出望外,因為餐好似寫明加$18,但無端端給我甜品, 唔通是送的??!!!免費額外多的東西總覺得好味!!! 我覺得不貴的一餐,好飽,好滿足!!!而且要改觀,不是一間品流複雜的餐廳,只是比較多唔同類的人入來進食, 不是做家庭客!!