2020-12-24 445 瀏覽
一心黎試佢地既Mushroom on Sourdough,等候人數衆多,但等左大概30分鐘就有位。叫左Oh My God同Sourdough Cinnamon Bun,2樣各有驚喜,肯定會再Encore!《Oh My God $140》Mushroom on Sourdough – Sautéed Portobello Mushrooms cooked in Mozzarella, Cream & Black Truffle Pate, Poached Egg, Rocket首先成個presentation好靚,火箭菜再加黑松露醬香氣爆發,Sourdough外皮好脆,中間軟韌,吸收晒濃郁的醬汁,但唔會令到麵包口感變得太淋。Portobello 蘑菇大大粒,易入口亦好有口感,配埋流心的Poached Egg同香噴噴的Rocket,出奇地唔覺得膩,真係一邊食一邊OMG。《Sourdough Cinnamon Bun $60》外層覆蓋著小豆蔻忌廉芝士糖霜,麵包裏面混合肉桂粉、橙皮及開心果碎,味道層次變化多。而且呢度既Cinnamon Bun亦係用上Sourdough,中間柔軟又濕潤,充滿嚼勁

《Oh My God $140》

《Sourdough Cinnamon Bun $60》
外層覆蓋著小豆蔻忌廉芝士糖霜,麵包裏面混合肉桂粉、橙皮及開心果碎,味道層次變化多。而且呢度既Cinnamon Bun亦係用上Sourdough,中間柔軟又濕潤,充滿嚼勁的麵包口感。