2天前
這裡的午餐好抵食🤭而且每個午餐也跟上新鮮泡菜及新鮮沙律就算之後吃炸雞也能減輕油膩感👍枱子上更有齊紙巾、濕紙巾、牙籤及吃炸雞必有的手套還有骨桶,啱哂唔鍾意食到張枱污糟嘅我唔怪得入到餐廳給我整整舒服的感覺🤭卡卡約咗2個閨密於荃灣海之戀行街食飯聚舊突然想起大家一齊追韓劇食炸雞的日子所以到了這間韓國餐廳的Yadllie Plate午餐特別一讚上菜好快我們3個人下了2個午餐、沙律、炸雞、牛扒份量好足,我們仨也吃到也吃不下要打包炸雞回家🤣女人就是眼闊肚窄吧~❤️蜜味乳酪粉炸雞$188(有骨)▶️舖滿乳酪粉的炸雞,酸酸甜甜,好好味▶️韓國直送新鮮雞隻,利用雙層高壓油炸技術,怪不得炸出來的炸雞皮脆內嫩,雞肉多汁唔會乾▶️配上卜卜脆甜酸蘿蔔,解膩非常❤️驚喜二重奏$258▶️頂級肉眼扒、炸雞4件、新鮮沙律及多塊蝦片▶️利用熱石上全生的肉眼扒,生熟程度自己控制,完全可以煎到外脆內嫩的牛扒▶️炸雞4件,有3件辣1件唔辣,起初以為全部原味,因為有朋友唔食辣,但原來辣味炸雞又好惹味,不過下次再嚟嘅時候落單要留意,好彩我食到辣🤭❤️檸檬雞肉沙律$108▶️新鮮沙律菜上放上一隻已開半的全熟蛋和雞肉碎▶️醬汁是與午餐所跟的沙律不同,檸檬汁
而且每個午餐也跟上新鮮泡菜及新鮮沙律
就算之後吃炸雞也能減輕油膩感👍
枱子上更有齊紙巾、濕紙巾、牙籤及吃炸雞必有的手套
還有骨桶,啱哂唔鍾意食到張枱污糟嘅我
唔怪得入到餐廳給我整整舒服的感覺🤭
卡卡約咗2個閨密於荃灣海之戀行街食飯聚舊
突然想起大家一齊追韓劇食炸雞的日子
所以到了這間韓國餐廳的Yadllie Plate午餐
特別一讚上菜好快
我們3個人下了2個午餐、沙律、炸雞、牛扒
份量好足,我們仨也吃到也吃不下
要打包炸雞回家🤣女人就是眼闊肚窄吧~
❤️蜜味乳酪粉炸雞$188(有骨)
▶️舖滿乳酪粉的炸雞,酸酸甜甜,好好味
▶️配上卜卜脆甜酸蘿蔔,解膩非常
❤️驚喜二重奏$258
▶️頂級肉眼扒、炸雞4件、新鮮沙律及多塊蝦片
❤️檸檬雞肉沙律$108
▶️新鮮沙律菜上放上一隻已開半的全熟蛋和雞肉碎
▶️醬汁是與午餐所跟的沙律不同,檸檬汁更是酸酸甜甜開胃,是解膩的沙律
❤️海鮮拌炸醬麵$118
▶️拌以海鮮包括有蝦、魚塊、青口
▶️麵質是彈牙的韓國粉絲般,炸醬也不會過咸
❤️千層牛肉醬油鍋配手切面$148
▶️一層牛肉夾一層菜造出的火鍋,熱哄哄的,啱哂天氣凍的冬天食
▶️亮點是那手切面,好彈牙,麵條好掛湯👍好好味
❤️牛肉紫菜包飯$38(加配)
▶️必配,加$38好抵食,牛肉是滿滿的,沒有不點的理由
❤️香蔥煎餅$38(加配)
▶️讚它是煙韌的口感,香葱味足夠,再配上韓式醋汁,好味
❤️手調百香果水果茶
▶️極微甜的水果茶,完全是我杯茶😍當其他食物是重口味時,淡淡百香果水果茶真的很配,喜愛微甜的你必點
❤️巨峰乳酸梳打$18(加錢改配)
▶️不止是巨峰乳酸梳打咁簡單,還有爆珠在其中,即時提升美味感😋
❤️士多啤梨雪冰(聖誕特別版) $88
▶️由棉花及士多啤梨所砌成,好打耳的聖誕老人🎅喔~
▶️微甜的綿綿冰,主要靠士多啤梨醬給味,雖然新鮮的士多嚟梨帶點酸味,但剛好起了中和作用,解膩之效