2010-11-21
一班朋友入CAMP玩,諗住食完飯先去買野,咁佢地提議話去呢間食午飯~星期六多人要等係正常,但係等到派枱喇~~~行到一半,個個帶位的人突然話張枱俾人坐左,跟住9秒9跑走左。。。掉低左我地成班人企係酒樓中央位置囉!!!!完全唔知想點!!!我地只好問番侍應張枱係咩邊,咁咪自己行過去囉。行到去有班地盤工人坐低左囉,咁一係你就安排我坐另一張枱,一係就叫我番出去等囉~~完全不知所謂!!之後我地只好自己係入邊等到其他人離開才能自行入坐。。。之後其他侍應都不太理會我們,我們只好叫主任斟水,執枱同埋單~~侍應態度仲差過快餐店,完全唔似係一間酒樓應有的水準~~仲要為左開電視而撞開我張椅子!!!真是不能忍受!!食物方面,我們叫了:煎堆仔,芋角,炸両腸,鳳爪,雞扎,炸多春魚,煎薄餅,魷魚,金錢肚,魚香茄子燘米,還有沒來的排骨煎堆仔:難食,感覺是份量錯配了,沒有QQ、香脆的口感,反而有糊口而同不新鮮的感覺芋角:可以,但不太新鮮炸両腸:普通,炸両不脆反淋。。。或者食過一間好的,便覺得它很普通吧鳳爪:得5隻,唔夠分,冇食過~雞扎:普通,至少沒有難食的感覺炸多春魚:粉漿厚到似同條魚著羽絨~~厚到不得了。。。煎薄餅:應
芋角:可以,但不太新鮮
鳳爪:得5隻,唔夠分,冇食過~
雞扎:普通,至少沒有難食的感覺
炸多春魚:粉漿厚到似同條魚著羽絨~~厚到不得了。。。
煎薄餅:應該要改口叫煎厚餅,來的時候大家都嘩了聲,因為它似蠔餅樣多過似薄餅樣。。。。。又係難食。。。。
魷魚:冇食過,因為個樣唔吸引
金錢肚:普通,但總覺得太多色素,因外表很黃的。。。恐怖。。。。/。\
魚香茄子燘米:OK,起碼叫熱~~有魚香味,算係咁喇。。。
排骨:沒來,故沒意見;但叫侍應看看是否漏單,問完又唔理,唔會覆番客人到底甚麼回事,最後問主任,話睇下有冇,冇就取消;點知主任都話取消好了。。。。。。。
屋邨酒樓的素質真的是如此嗎??
是日午餐:$434~~每人$62~~
個人認為咁既價錢,去其他食肆應該不用受這些氣吧!!