根據2020年8月28日起生效的提供堂食的指示及指引,餐廳應避免食客“搭枱”,説明不容許與陌生人“搭枱”。若在有關處所執行前述要求並不可行,則應按上文第4(A)(a)段所述,提供有效的分隔。今日2021年3月,以上指引已生效7個月,我哋二人飲茶,酒樓居然要求我哋同另外一個陌生人搭枱,並未能提供任何隔板作分隔!我哋請d員工提供隔板,佢哋大大聲話冇,仲話現行防疫條例只要4人一枱就可以!如果我哋唔想搭枱就俾多個茶錢!雖然喺我哋堅持下,酒樓最後冇要我哋搭枱,都冇收我哋額外茶錢,我哋最後只係想好言提醒酒樓以上食環嘅指引,但員工同經理態度都好惡劣,話冇收過呢個指示,重申而加四人一枱就冇犯法喎,但識字同有d衞生意識嘅各位應該都知仲決定去唔去啦,仲要最近港島區有健身群組爆發喎。另外,酒樓都唔係特別乾淨,第一張枱俾我哋坐嘅仲有上身嘅報紙,換過第二張又未執枱,執好枱嗰張d碗碟都仲見到污漬,要自己再認真清潔,d呀姨又要用手掂到茶壺出茶個位,食物都唔係特別出色。疫情下其實知生意難做,但咁嘅態度同環境我就永不再次光顧😉

疫情下其實知生意難做,但咁嘅態度同環境我就永不再次光顧😉

2021-03-27
$75 (早餐)