这辈子从没这么被恶心过,晚上吃龙虾,吃到嘴里什么东西黏糊糊的,拉出了一条别人咬过的口香糖!!当时直接冲到厕所把前天的晚饭都吐出来了,口香糖不是干的,是很黏糊很黏糊,一看就是新咬的,用牙签一直在剃,根本剃不干净愤怒至极,找他们经理要理论,旁边的阿姨拦着我说 这个老板我们认识的 不要闹啦算了算了,还拉着我不让我去说??这和自己吃💩有什么区别。给大家忠告千万别去 避雷垃圾餐厅,现在写下这些文字五脏六腑都还在翻滚恶心

2024-08-11 858 瀏覽
11/8 新搬來這區第一次試,點知服務態度差到不得了,所有呀姐此住自己年紀大,對所有生客服務差到呼喝,熟客就好似狗咁服侍,親眼見到對長者一樣呼喝,因為不是熟客、我人生從來冇試過,如果大家唔相信,可以去試吓呢間酒樓。嬲到一個點,唯一一個女經理態度好,只有佢做哂,我推薦大家去呢間酒樓嘗試吓最差嘅服務,如果有一個獎項比全港茶樓最差,這間富港酒家冇第一名都有第二名。值得一贊除了女經理服務好,點心食物水準不錯👍🏻
值得一贊除了女經理服務好,點心食物水準不錯👍🏻
2024-08-11
20 分鐘 (堂食)
早餐
2024-06-20 1079 瀏覽
服務地茂式服務 態度極差 彷如返回70年代酒樓 懷舊服務 今時今日香港嘅飲食業輸畀大陸 原因致命服務差 保持個態度食就食唔食就走啦 食物勉強 清潔衛生合格水平 有其他選擇就建意不要試
2024-06-20
2024-05-27 1070 瀏覽
等了個半小時,只來了4碟點心,後來叫侍應追才知侍應漏入單,追半小時也不到,叫多次侍應追,只叫你等,普通點心,怎樣煮也不須要個半小時。總之以後永遠不會去,更證明北上消費是正確,香港酒樓關閉也不覺可惜。
2024-03-05 1559 瀏覽
我今早要去鰂魚涌辦事,順道去位於英皇道668號地下的富港酒家飲早茶。我點左芝麻菜肉包$17.8,藥膳豬手$23.8,茗茶每位$8。豬手軟腍好咬口,藥膳味道不錯,菜肉包好食。

2024-01-14 1679 瀏覽
星期日的下午茶 等一陣位就入得 蘿蔔糕不建議叫(吃得出一舊舊爽脆既蘿蔔) 煎薄餅偏油同多粉醬 灼菜ok 長春卷正常 炒米粉ok 綿花雞好好 總括依然 這個價錢絕對超值(除了蘿蔔糕) 下午茶$13.8(點心)-$30(小食類) 下次試下其他蒸點
2023-11-12 1765 瀏覽
其中一位同事話最近食過 係佢極力推薦下 就訂咗4位 叫咗佢推薦嘅菜式燉湯, 蒸肉餅. 我覺得不過不失 返而蒜蓉大蟶子有驚喜 至於豉油王炒麵及涼瓜白飯魚煎蛋都係不過不失 都算性價比.當晚禮拜三只有6成客 坐得好寬敞 亦方便聚舊傾偈 當晚侍應唔多 點菜上菜時間都ok. 街坊洒樓 可以多d捧場 😊
街坊洒樓 可以多d捧場 😊

2023-10-12 1501 瀏覽
是日有朋友恰巧9號風球到訪,在附近餐廳全部關門之下選擇這間酒樓,提前打了電話確認有開門就趁著風雨去吃了. 選擇半席了, 1088的價錢相宜但係菜品上一般. 同樣的價錢在其他酒樓可以有龍蝦伊麵但是它只有蝦球伊麵. 湯品也是在上菜的時候才告知沒有材料已經換成其他. 惡劣天氣下本來是很慶幸有餐廳可以吃飯, 味道也還行但是最奇葩的是結賬的時候老闆娘態度超級惡. 只是想照例拿單看看再刷卡,老闆娘口氣惡劣說已經免加一了還有什麼好看,看來看去還不是那個錢, 9號風球啦等陣掛10號啦, 快d返屋企吧啦....態度惡劣之不會再幫襯~
態度惡劣之不會再幫襯~
2023-10-08
2023-07-27 1805 瀏覽
舊同學聚會,在這裏book了間房,有卡拉ok及麻雀玩樂。首先,這兒交通方便,地点適中,在地下,方便長者輪椅出入。貴賓廳地方寬敞,坐得舒服食客在貴賓房内唱歌,麻雀耍樂整體這裏食物,環境,價格都OK,招呼亦週到,是一眾好友食飯聯誼好地方。
2023-07-26
2023-01-26 2740 瀏覽
初二開年訂左個6人盆菜,880蚊但要自己攞,住附近我無問題啦。準時有貨攞,個盆菜裝響紙箱,但距地無用膠紙封紙箱底,只係互扣果種設計,攞時都有d擔心,唯有用手護住。個盆菜外觀正正常常啦,摸到暖暖地,應該係整起無幾耐,唔係早幾日整好雪到死死果種。煮返熱,味道好好,老媽話鵝掌火喉剛剛好,起到膠又唔會爛,燒鴨同d雞好有彈性,真係唔係一早做好又雪返死果種貨。鮑魚d貴野正正常常啦,而且底料都好正,唔係用豬皮,而係用砂爆魚肚,無話下面d野睇唔到就求求其其。一盆分量好足。兩餐都食唔晒。
一盆分量好足。兩餐都食唔晒。
2023-01-23
外賣自取
2021-12-03 4213 瀏覽
今日下午,和同事去飲茶,去咗公司附近嘅富港海鮮酒家。我哋叫咗三個點心同一個窩米。第一個點心係大長今春卷,長長嘅外型好得意,春卷都好脆口,餡料有蝦肉,算係唔錯的點心。第二個點心係荔芋帶子盒,不過唔夠熱,帶子偏細粒,荔芋唔夠脆。第三個點心係XO醬炒蘿蔔糕,蘿蔔糕冇咩蘿蔔,XO醬都幾惹味。另外叫咗一個皮蛋魚片窩米,魚片好多,不過湯底偏鹹。雖然食物同環境都一般,不過每個人埋單都係幾十蚊,所以期望都唔好太大。
今日下午,和同事去飲茶,去咗公司附近嘅富港海鮮酒家。

我哋叫咗三個點心同一個窩米。

另外叫咗一個皮蛋魚片窩米,魚片好多,不過湯底偏鹹。

2021-11-01 2619 瀏覽
幫襯過幾次,有一次lunch見到一隻豆豉咁大的蟑螂在我枱上, 有照片。 最近一次夜晚食龍蝦伊麵,部長攞隻龍蝦畀我睇非常新鮮煮出嚟味道唔錯, 一邊食 朋友話為什麼這麼多烏蠅飛嚟飛去,我心諗可能這裏衛生環境欠佳引來蒼蠅但眼不見為乾淨。 但食完之後見到牆邊有一隻老鼠bb走嚟走去, 職員都見到老鼠躲在一些放杯的膠盤後面,她們兩女員工也不知所措,但也不敢太大動作, 遠處有四枱大枱,超過30個男士除口罩拍照留念後走的時候也見到米奇。 最近都冇疫情,本人認為戴唔戴口罩都冇乜問題, 這個男士說說笑笑“米奇米奇” 沒太大反應。 我完全冇同同座的朋友講我都唔想嚇親佢哋。
2021-06-10 3232 瀏覽
在公司附近的酒樓不多,呢間來講都算平民,鋪面都幾大,因算是舊式酒樓所以衛生唔算乾淨,店員年紀都偏大又無乜禮貌,是做開街坊生意的吧,午餐時段都幾滿客,可能因為唔算貴!!點心都幾好食,燒賣幾彈牙,唔會一口肥豬肉;大長今春卷幾好味,是長形的,不太油膩,點上喼汁很美味;雞扎就一般,裏面的芋頭好粉;叉燒腸粉也是不錯啊,叉燒是新鮮的;鮑汁鳯爪好淋好入味啊;XO醬炒蘿蔔糕好惹味,四四方方的炒得好乾身。整體來講都幾好食,要求唔高可以來試試!!
根據2020年8月28日起生效的提供堂食的指示及指引,餐廳應避免食客“搭枱”,説明不容許與陌生人“搭枱”。若在有關處所執行前述要求並不可行,則應按上文第4(A)(a)段所述,提供有效的分隔。今日2021年3月,以上指引已生效7個月,我哋二人飲茶,酒樓居然要求我哋同另外一個陌生人搭枱,並未能提供任何隔板作分隔!我哋請d員工提供隔板,佢哋大大聲話冇,仲話現行防疫條例只要4人一枱就可以!如果我哋唔想搭枱就俾多個茶錢!雖然喺我哋堅持下,酒樓最後冇要我哋搭枱,都冇收我哋額外茶錢,我哋最後只係想好言提醒酒樓以上食環嘅指引,但員工同經理態度都好惡劣,話冇收過呢個指示,重申而加四人一枱就冇犯法喎,但識字同有d衞生意識嘅各位應該都知仲決定去唔去啦,仲要最近港島區有健身群組爆發喎。另外,酒樓都唔係特別乾淨,第一張枱俾我哋坐嘅仲有上身嘅報紙,換過第二張又未執枱,執好枱嗰張d碗碟都仲見到污漬,要自己再認真清潔,d呀姨又要用手掂到茶壺出茶個位,食物都唔係特別出色。疫情下其實知生意難做,但咁嘅態度同環境我就永不再次光顧😉

疫情下其實知生意難做,但咁嘅態度同環境我就永不再次光顧😉

2021-03-27
$75 (早餐)
2021-02-21 1776 瀏覽
我從未見過近乎鯪魚球色嘅山竹牛肉球!一口咬落去,肥淋淋的、散開的、同埋滿口都係油利利的肥豬肉!你食過煎腸粉係近乎冇煎過嘅蝦米煎腸粉嗎?你食個鮑汁雞腳只得六隻咁少嗎?盛過雞腳嘅煲很大,雞腳又細又少。真係好難食,其實每次光顧全因近屋企,已經冇期望,但在一次又一次失望,再一次中伏,簡直Junk food 都不如!我真係好希望可以早點執咗佢,換一間有質素嘅酒樓或酒家。我從未食過一間酒樓如些差勁的點心!佢已經超越我嘅底線,要喺OpenRice度第一次寫食評!

你食過煎腸粉係近乎冇煎過嘅蝦米煎腸粉嗎?

2021-02-21