2024-05-12
奉勸餐廳幾缺人都唔好請一啲完全冇經驗冇sense嘅 part-time. 我哋5:45去到被安排一單邊位 正想掃QR code, 個part-time 突然搬走我哋枱度啲碟 完全唔知發生咩事🤔後來有個正職同事走來解釋話張枱係留俾五個人的 我心諗係你哋安排唔係我自己揀枱不過都算啦 無謂為難人 之後我哋就被安排坐喺幾個吉盤後邊, 個part-time執完碟擺落吉盤超級大聲,完全冇考慮過後邊有人 之後佢唔知忙啲咩,總之就喺我哋前邊抰嚟抰去 我真係好叫佢死開 完全冇心情食飯. 最後等咗成個鐘仲係爭一份芝士蛋卷 就叫佢去追吓 但佢返嚟講咗一大抽嘢 我哋都唔知佢噏乜😓最後大家都決定唔會再幫襯. 唯一似個樣就係個後生男waiter. 但我見佢都好無奈