2016-01-03 539 瀏覽
新一年的晚上由睇戲開始睇完戲都8點幾咯,喺淘大覓食⋯⋯行過見到間迷你拉麵店!老公話試下喎成間鋪位唔多,得20個位,仲要痴住坐⋯好彩嗰個時間唔多人。望一望餐牌⋯ 有加一所以唔會叫7x嗰啲餐!我叫左個豚肉飯⋯比多3蚊加個粟米佢個飯好多菜!I LIKE IT!但豚肉就得3塊⋯⋯而且似瘦肉⋯⋯無嘜味好彩個汁都ok!成個飯攪勻後有啲似pepper lunch!都比想像中正常嘅⋯⋯ 跟餐小食叫左餃子⋯⋯好難食!林bat bat⋯⋯無肉味,醬也不好! 老公叫左豚骨拉麵!湯底係拉麵嘅精髓所在,但偏偏佢個湯底得個咸字,加埋啲麻油味精咁,麻麻地囉⋯面底冇乜特別,不會過淋,ok 啦至於豚肉,質地似煲湯瘦肉,不過佢入味啲咁囉⋯⋯ 呢個餐就跟左胡麻豆腐⋯⋯ 哈哈!一睇就知係百福豆腐!可惜啲胡麻醬唔夠味⋯⋯唔知佢用咩牌子呢餐飲方面⋯⋯杯蜂蜜紅茶是無味的!凍檸樂得一片檸!完全唔想加一囉!!總括而言⋯⋯應該唔會再幫襯
新一年的晚上由睇戲開始

有加一
所以唔會叫7x嗰啲餐!我叫左個豚肉飯⋯比多3蚊加個粟米

跟餐小食叫左餃子⋯⋯
好難食!林bat bat⋯⋯無肉味,醬也不好!

面底冇乜特別,不會過淋,ok 啦
至於豚肉,質地似煲湯瘦肉,不過佢入味啲咁囉⋯⋯
呢個餐就跟左胡麻豆腐⋯⋯

餐飲方面⋯⋯杯蜂蜜紅茶是無味的!凍檸樂得一片檸!
完全唔想加一囉!!總括而言⋯⋯應該唔會再幫襯
2016-01-01