2019-02-16 2358 瀏覽
又黎到公司一年一度既Annual dinner,轉左公司一個月,有得去😂The One利寶閣,藍妹之前未食過,印象中都唔係平野。呢啲應酬日子,禮物唔係特別吸引,成晚個心只係想快啲返屋企休息,所以唔係好仔細品嚐野食。😐-所有菜式自己睇Menu呢。-燒豬仔,肉唔多,皮脆。-藍妹好鐘意翠肉瓜,不過呢碟既翠肉瓜有啲生,唔夠林。😞藍妹唔太食海鮮,所以冇掂過。-應該係蝦球,每次藍妹都最期待呢個菜式,因為炸野通常都唔會伏。同預期一樣,好食,熱辣辣。😉-好多人都怕食翡翠苗,藍妹都唔例外,因為通常都好大陣草味,唔係個個受到。藍妹不得不讚今次既翡翠苗好綠,冇乜青味。😲-藍妹好Surprise竟然有燕窩食,而家唔多酒樓有燕窩魚翅食。講真,撈埋一齊之後,唔太食得出有燕窩,冇乜特別。😕-鮑魚唔大隻,例牌每圍每人一隻。冬菇幾大隻。-呃,條魚影到好似食物殘渣咁。😓總係覺得斑唔係好好食,因為好難蒸到好滑好嫩。-燒雞正啊🤭肉嫩多汁,皮又薄又脆。-有湯圓食呢!😜紅豆沙,好棉唔太甜。-雖然已經飽,但都忍唔住食左幾舊。好味道,好想學下點整。🤣
The One利寶閣,藍妹之前未食過,印象中都唔係平野。

所有菜式自己睇Menu呢。

燒豬仔,肉唔多,皮脆。

藍妹好鐘意翠肉瓜,不過呢碟既翠肉瓜有啲生,唔夠林。😞
藍妹唔太食海鮮,所以冇掂過。

同預期一樣,好食,熱辣辣。😉

藍妹不得不讚今次既翡翠苗好綠,冇乜青味。😲

講真,撈埋一齊之後,唔太食得出有燕窩,冇乜特別。😕

鮑魚唔大隻,例牌每圍每人一隻。冬菇幾大隻。

呃,條魚影到好似食物殘渣咁。😓
總係覺得斑唔係好好食,因為好難蒸到好滑好嫩。

燒雞正啊🤭
肉嫩多汁,皮又薄又脆。

有湯圓食呢!😜
紅豆沙,好棉唔太甜。

雖然已經飽,但都忍唔住食左幾舊。
好味道,好想學下點整。🤣